Çubuk'ta Öğrenciler Çalıştayda Buluştu

Çubuk'ta Öğrenciler Çalıştayda Buluştu

Çubuk ilçesinde TÜGVA tarafından öğrencilere yönelik çalıştay düzenlendi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde "Genç Türkiye Kongresi" adıyla gerçekleştirilen çalıştaya, ilçedeki 8 liseden seçilen 77 öğrenci katıldı.

TÜGVA Lise Koordinatörü Nurullah Çakmak, burada yaptığı konuşmada, gençlerin hem dünya hem de Türkiye'nin meseleleri hakkında fikir alışverişinde bulunduğunu söyledi.

Çakmak, çalıştayın faydalı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Toplumun önemli meseleleri ve çözüm bekleyen sorunları hakkında görüşlerinizi almak için gençlerimize söz verdik. Fikirlerini çekinmeden ifade edebildikleri, yaşıtlarıyla seviyeli tartışmalar yapma imkanı buldukları bu organizasyon ile gençlerimiz farklı bakış açılarını tanıdılar. Birlikte düşünme, müzakere etme ve ortak bir fikre ulaşma yollarını öğrendikleri samimi ve nitelikli bir gençlik platformu oldu. Yeni fikirlerin bir araya gelmesi ve ortak bildiri şeklinde yayınlanmasının da ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz için çok faydası olacağına inanıyoruz."

Çakmak, çalıştay sonunda her konu başlığından 2 öğrencinin temsilci olarak seçildiğini ve seçilen öğrencilerin Genç Türkiye Kongresi Ankara finallerinde ilçeyi temsil edeceğini sözlerine ekledi.

Program, tebliğ yapan öğrencilere katılım belgesi verilmesi ile sona erdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.