Çubuk'ta Nezahat Onbaşı Anaokulu Açılıyor

Çubuk'ta Nezahat Onbaşı Anaokulu Açılıyor

Çubuk'ta yaklaşık 1 yıl önce yapımına başlanan 2 katlı Nezehat Onbaşı Anaokulu, Haziran ayı içerisinde hizmete girecek. Çubuk’ta müstakil olarak ilki yapılan okul yaklaşık 800 Bin TL’ye mal oldu.

Çubuk"un Cumhuriyet Mahallesi"nde hizmete açılacak olan Nezehat Onbaşı  Anaokulu, bugün Okul Müdürü Sultan Solmaz tarafından tanıtıldı. Solmaz, Anaokulun çok modern bir şekilde yapıldığını belirterek, binanın 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığını söyledi. Anaokuluna 3-6 yaş grubunun alınacağını ifade eden Solmaz, ""Anaokulu 120 öğrenci kapasiteli. Fakat okul, yarım ve tam gün olarak eğitim vereceğinden kapasitemiz 150 öğrenciye kadar çıkabilecek. Açılacak olan Anaokulunda 6 yaş yarım gün, kahvaltı dahil 45 TL, 3-6 yaş tam gün kahvaltı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı dahil 150 TL olarak belirlendi. Anaokuluna ön kayıtlarımız başladı. Valilik tarafından 6 öğretmen atanan okula, öğrenci sayısı arttıkça ihtiyaca göre öğretmen atanacak. Ayrıca sınıflarda öğretmene yardımcı olmak ve eğitimlerini tamamlamak için stajyer öğrencilerde bulunacaktır” dedi.

""YAZ VE KIŞ HİZMET VERECEK""

Yaz ve kış sürekli hizmet verecek Anaokulun da servisin de hizmet vereceğini belirten Solmaz, "" Okulumuz bir devlet okulu olması nedeniyle bizim hiçbir kar gütme amacımız yoktur. Maaşımızı devletten alıyoruz ve işimizin en iyisini yapmak için çabalayacağız. Topladığımız ücretleri de öğrencilerimiz için kullanacağız. Okulumuzda tüm etkinlikler olacaktır. Örneğin İngilizce, drama, jimlastik ve sinema,tiyatro,alan gezileri gibi sosyal faaliyetler"" şeklinde konuştu

En küçük ayrıntıların bile düşünüldüğü okulun kamera sistemi, okulun su ihtiyacını karşılayacak kapasitede su deposu, yangın alarm sistemi, sınıflarda havalandırma sistemleri. Okulun bodrum katında,arşiv,depo, havalandırma odası, hizmetli odası, personel dinlenme odası, sığınak ve kalorifer dairesi, zemin katında, 1 derslik, 1 çok amaçlı yemek salonu, mutfak,santral giriş holü, iki bölüm dolap odası, kız erkek öğrenciler ve bay bayan tuvaletleri, birinci katında 3 derslik, memur odası,müdür yardımcısı odası, müdür odası, öğretmenler odası, kız ve erkek tuvalet, hol toplam 4 derslik bulunuyor. 40 Metrekareden daha büyük olan dersliklerin ısınma sistemi kaloriferlerle sağlanacak.

""SEKİZ YAŞINDA ASKERE GİTMİŞ TÜRK KAHRAMANI""

Okulun isminin Nezahat Onbaşı verilmesinin nedenini anlatan Solmaz, "" 8 yaşında annesi ölünce kumandan olan babası ile askere gitmiş bir Türk kahramanı olan Nezehat Onbaşı, Çanakkale savaşında kahramanlık yapmış Türk kadınının ismidir. İnşallah burada yetişen evlatlarımızda aldıkları eğitimler ile bilim kahramanları olurlar"" dedi


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum