Çubuk'ta, Meslek Liseleri Fuarda Tanıtıldı

Çubuk'ta, Meslek Liseleri Fuarda Tanıtıldı

Çubuk'ta düzenlenen fuarda, meslek liselerindeki alan ve bölümler öğrenci ve velilere tanıtıldı.

Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bahçesinde düzenlenen tanıtım fuarına, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Milli Eğitim BakanlığıHayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Yaygın ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

Törende konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Türkiye'de işsizlik oranlarının yüksek olmasının nedeninin vasıfsız ve meslek sahibi olmayan kişilerin çoğunlukta olması olduğunu söyledi.

Meslek sahibi insanların çok daha hızlı işe yerleştirilebildiğinin altını çizen Başkan Acehan, "Bizim nitelikli, vasıflı iş gücüne ihtiyacımız var. Bu nedenle de ilçemizdeki liseye giden öğrencilerin yarsından daha fazlasının meslek liselerine gitmesi gerekiyor. Bu tür meslek liselerine öğrencilerimizi yönlendirmemiz hem iş bulma açısından, hem istihdam açısından, hem de Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi açısından büyük fayda sağlayacaktır." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Yaygın ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül de son zamanlarda meslek liselerine yönelik önemli kararlar alındığını ve uygulamaya konulduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı yasa ile meslek liselerine önemli haklar getirildiğini dile getiren Akgül, "Mesleki ve teknik eğitimde reform niteliğinde çok önemli kararlar alındı. Meslek liselerine teknisyenlik unvanları verdik. Alan eğitimlerine başlanılmasıyla hem sosyal güvence anlamında, hem de özlük haklarının iyileştirilmesi anlamında birçok yenilik gerçekleştirdik. Sizler bizim için ara elemanı değil, bundan sonra ana elemanı olacaksınız." diye konuştu.

Fatih Sultan MehmetÇubuk Ahi Evren, Cevher Nasibe, Hayri Aslan Meslek ve Teknik Liseleri ile Çubuk Mesleki Eğitim Merkezinin tanıtıldığı fuarda kurulan stantlarda, 17 alan ve 28 dal tanıtılarak, meslekler ve okullar hakkında bilgi verildi.

Fuarda stantları gezen Başkan Acehan ve ilçe protokolü, öğrencilerin yaptıkları eserleri tek tek inceleyerek bilgi aldı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.