Çubuk'ta İlk Eskrim Kursu Açıldı

Çubuk'ta İlk Eskrim Kursu Açıldı

Çubuk'ta ilk defa Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Eskrim Kursu açıldı.

Türkiye Eskrim Federasyonu'nun eskrim sporunu yurt geneline yayma çalışmaları kapsamında Çubuk'ta açılan kursa 60 öğrenci katıldı.

İki grup şeklinde verilen eğitim çalışmaları Çubuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda sürdürülüyor.

Geleceğin eskrim sporcularını yetiştirmek için çaba gösterdiklerini söyleyen Türkiye Eskirim Federasyonu As Başkanı Mustafa Kalender, bu kapsamda Çubuk Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde ilk kurslarını açtıklarını belirtti.

Kurslara ilgi ve alakanın umduklarından daha çok olduğunu kaydeden Kalender, ilkokul sevisinde her yaştan öğrencinin kursta yerini aldığını ve ailelerinde öğrencilere destek olduğunu gördüklerini ifade ederek, "Çubuk'ta ilk defa eskrim kursu açıldı. Özellikle kurslara ailelerin ilgisi ve alakası çok oluyor. Açıkçası bu tabloda bizi çok mutlu ediyor. Sporcularımıza kılıç dalında eğitim veriyoruz. Çok yetenekli öğrencilerimiz var. Onlardan büyük başarılar bekliyoruz" dedi.

Çubuklu çocukların eskrim sporuyla daha önceden tanıştığını anlatan Kalender, bir yıl önce başlattıkları çalışmaların ve tanıtımların meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

Okullardan seçilen sporcuların eskrim sporuna hızla uyum sağladıklarını ifade eden Kalender, yakın bir gelecekte kurslarda yetişen sporcuların milli takıma gireceğini iddia etti.

Halk Eğitim bünyesinde çocuklara verilen eskrim eğitimini artırarak sürdüreceklerini belirten Kalender, "İlçede eskrim sporunun tanıtımına geçtiğimiz yıl yapılan eskirim turnuvaları ile hız vermeye başladık. Daha sonra da okullarda eskrimi tanıttık. Hedefimiz sporcu sayımızı artırmak ve yetenekli çocukları eskrim sporuna kazandırmaktır. Bu konuda Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanımız Muminhan Bilgin, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Belediye Başkanı Lokman Özden, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak ve Halk Eğitim Müdürü Hayati Tamer her türlü desteği veriyorlar" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.