Çubuk'ta Girişimci Kadınların Arıcılık Başarısı

Çubuk'ta Girişimci Kadınların Arıcılık Başarısı

Çubuk'ta yaşayan 3 kadın, genç girişimcilik desteğiyle başladığı arıcılıkla geçimlerini sağlamaya başladı.

Ovacık Mahallesi'nde yaşayan Fadime Karaser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalledeki bazı komşularının arıcılık yaptığını, kendisinin de istediğini ancak imkanları olmaması nedeniyle bu işe giremediklerini belirtti.

"Bir gün radyo dinlerken genç girişimcilere devlet desteği verildiğini duydum" diyen Karaser, şöyle konuştu: 

"Ertesi gün İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne giderek kayıt yaptırdım. Verilen destekle 45 arılı kovan ve arıcılık malzemeleri aldım. İşimizi hızla büyüttük. Yılda 4 ton bal alıyoruz. Yazın burada bakıyoruz kışın ise Muğla'ya götürüyoruz. Çok memnunuz, arıcılık bizim geçim kaynağımız oldu." dedi.

Komşusu Fadime Karaser sayesinde arıcılığa başladığını anlatan Eda Kesen ise devlet desteği aldıktan sonra hızla büyüdüklerini, kovan sayısını 300'e çıkardıklarını, hedeflerinin daha da büyümek olduğunu söyledi.

Fatma Kesen ise babasının küçük yaşlarda arı yetiştirmeyi ve bal almayı öğrettiğini belirterek bu destekten yararlanarak kendi kovanlarını kurduğunu, artık tüm gelirlerini arıcılıktan elde ettiklerini ifade etti.

Çubuk İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre destek programından ilçede son 2 yılda 13'ü kadın olmak üzere 16 genç girişimci yararlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.