Çubuk’ta Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası Başladı

Çubuk’ta Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası Başladı

Çubuk’ta Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası Başladı

Ankara’nın Çubuk ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ‘Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası’ başladı. Çubuk’ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü tarafından unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının yeni nesillere öğretilmesi amacıyla ‘Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası’ düzenlendi.
 
Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen turnuva daha ilk günden renkli görüntülere sahne oluyor. Turnuvada yağ satarım bal satarım, kaleli yakan top, tombik ve mendil kapmaca oyunları yer alıyor. Çocukların sokaklarda daha az oynadıklarını ve kentsel yaşamın olumsuzlukların yanında, bilgisayar oyunlarının da çocuklara geleneksel oyunlarımızı unutturduğunu söyleyen turnuva koordinatörü Aydın Koca, turnuva ile çocukların karakterine uygun fiziksel etkinlikleri yapması, paylaşmayı öğrenmesi, oyunla başlayan spor alışkanlığının kazandırılması hedeflendiğini belirtti. Turnuvaya öğrenciler tarafından beklenilenden daha çok ilginin olduğunu kaydeden Koca, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yapılması teşvik edilen turnuvaya bizim beklediğimizden daha çok katılım oldu.
 
Turnuva toplamda 4 ana kategori ve her bir kategoriye ayrı ayrı 15 okul ve her turnuvaya ortalama 70 öğrenci müracaat etti. Toplamda ise 948 öğrencimiz turnuva kapsamında geleneksel oyunlarımızı hem oynayacak, hem de kazanmak için mücadele edecektir. Turnuva ile en önemli amacımız zamanlarının büyük kısmını bilgisayar ve televizyon başında geçiren çocuklarımıza oyunla başlayan spor alışkanlığını kazandırmaktır. Nihai hedefimiz ise milli kültürümüzün önemli bir bölümünü teşkil eden çocuk oyunlarının öğretilmesi ve yaşatılmasıdır.
 
Öğrencilerimizin isteyerek, hoşlanarak yer aldığı, fiziksel, bilişsel, dilsel, duygusal ve sosyal gelişiminin temeli olan oyunlar onları gerçek hayata da hazırlayacaktır’’ dedi. Koca, erkekler 9. sınıflar yakan top oyununda birincinin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 9K sınıfının, ikincinin Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi 9H sınıfının ve üçüncünün ise Yunus Emre Anadolu Lisesi 9. Sınıfının olduğunu sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.