Çubuk’ta Çocuk ve Yıldızlar Ligi Satranç Turnuvası Yapıldı

Çubuk’ta Çocuk ve Yıldızlar Ligi Satranç Turnuvası Yapıldı

Çubuk'ta bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Çocuk ve Yıldızlar Ligi Satranç Turnuvası yapıldı.

 

Çubuk Satranç İlçe Temsilcisi Veysel Kılınçarslan’ın  Satranç İl Temsilcisi ve Satranç Başhakemi Mustafa Kır ile yaptıkları teknik toplantı sonunda gerçekleştirilen satranç turnuvası müsabakalarında birinci seçilen 3 takımın 19-24 Nisan 2013 tarihleri arasında Karaman’da yapılacak olan Türkiye finallerine katılmayı hak kazandıklarını söyledi.

Çubuk’ta ve Ankara’dan çok sayıda satranç hakemlerinin görev aldığı ve 8 turun düzenlendiği Çubuk Çocuk ve Yıldızlar Ligi Satranç Turnuvasında, Küçükler Liginde 14 takım, Yıldızlar Liginde ise 16 takım mücadele etti.

Zorlu ve heyecanlı geçen müsabakalar sonunda Çocuklar Ligi birincisi Cumhuriyet Yıldızları, ikincisi Cumhuriyetin Geleceği, üçüncüsü ise Yavuz Selim 1 oldu. Yıldızlar Ligi birincisi Yıldırım Beyazı, ikinci Anadolu Öğretmen Aslanları ve üçüncüsü Yükselen Koleji Kaplanları takımları için turnuva ödül töreni yapıldı.

Kategorilerinde birinci gelen takımlar ve oyuncular kupa ve madalyalarını, satranca büyük ilgi gösteren Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin’in elinden aldı. Törende konuşma yapan Kaymakam Şahin, ilçenin satranç dalında çok önemli başarılar elde etmeye başladığını söyledi. Bu başarıda Çubuk Satranç İlçe Temsilcisi Veysel Kılınçarslan’ın ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün büyük katkısı olduğunu ifade eden Şahin, öğrencilerin ailelerine ve öğretmenlerine de teşekkür etti.

İkincilerin kupa ve madalyaları ise Çubuk Satranç İlçe Temsilcisi Veysel Kılınçarslan tarafından verilirken, üçüncü gelenlerin kupa ve madalyalarını da Satranç Başhakemi Mustafa Kır takdim etti.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nin ev sahipliğinde yapılan turnuvanın ödül töreninde, Kaymakam Şahin tarafından turnuvaya katılan tüm sporculara katılım belgesi verildi.

Törene rahatsızlığı sebebiyle katılamayan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, bir mesaj göndererek, satranca bu güne kadar olduğu kadar bundan sonrada her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Satranç İl Temsilcisi ve Satranç Başhakemi Mustafa Kır, turnuvanın Çocuklar Ligi birincisi Cumhuriyetin Yıldızları, ikincisi Cumhuriyet Geleceği ile Yıldızlar Ligi birincisi Yıldırım Beyazıt ve ikincisi olan Anadolu Öğretmen Aslanları takımlarına doğrudan katılmaya hak kazandıkları 19-24 Nisan 2013 tarihleri arasında Karaman'daki Demosan Otel'de gerçekleşecek olan 2012-2013 Etkinlik Dönemi Türkiye Çocuk ve Yıldızlar Satranç Ligleri finallerinde başarılar diledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.