ÇUBUK’TA ÇİFTE BAYRAM...

ÇUBUK’TA ÇİFTE BAYRAM...

29 Ekim 2017 Pazar günü Çubuk’ta çifte bayram yaşandı. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Bayramı, İlçe Merkezi’nde yapılan etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

       Şuayip YAMAN                                       

 

Saat 14:00’de ise, Çubuk Şehir Stadı’nda yapılan BAL Ligi (Bölgesel Amatör Lig)  6. Grup müsabakasında Çubukspor, MKE Kırıkkalespor’u Cem’in serbest vuruştan attığı golle 1-0 yenerek, Çubuk halkına çifte bayram yaşattılar.

 

ÇUBUKSPOR FUTBOL A.Ş : 1       MKE KIRIKKALESPOR : 0

 

Maçın tek golü 42 dakikada Cem’in frikik golüyle geldi.

 

Çubukspor evinde ikinci galibiyetini aldı. İki galibiyet ve 3 beraberlik alarak; Puanını 9’a çıkarttı, bir puan eksiği ile Puan Cetveli’nde 4. sırada yer aldı.

 

 

ÇUBUKSPOR FUTBOL A.Ş.

 

1    Oğuzkaan ......... 8

35  Cenk.................. 7

5    Mustafa ............ 7

19  Nedim............... 7

3    Envercan........... 7  

6    Bora.................. 7

92  Emre.................  6

7    Tolga (73).........  6

40  Bilal................... 8

77  Ali Haydar......... 8

66  Arif (80)............. 6

8    Murat................. 8

10  Cem .................. 9

23  Tayfun (88)........ 6

 

MKE KIRIKKALESPOR

 

22  Engin .................   5

7    Mehmet..............   7

3    Ahmet................   6

5    Cengiz................   6

18  Umut..................   5

6    Ahmet Faruk........ 7

8    Güvenç................  6

9    Osman (85)...........5

17  Abdullah............   7

4    Halit..................    6

10  Abdurraman.......   6

15  Mustafa (85)........  5

11  Serdar.................   7

13  Cristoper (89).....   5

 

HAKEMLER:

 

Erkan YEĞİN.......... 9

Hicri YILDIRIM..... 9

Emrah GÜLHAN.... 9

 

MAÇTAN DAKİKALAR:

 

İlk Yarı:

Maç baştan sona bir orta saha mücadelesi olarak geçti. Çubukspor’un 2,  MKE Kırıkkalespor’un bir sutu direkten döndü.

 

Dakika 11 : Çubuksporlu Cem, 18 dışında topla buluştu. Üzerine gelen kaleci Engin’i geçti. Topu ayağından kaçırınca sarı lacivertlileri bir golden etti.

 

Dakika 21 . Çubuksporlu Bilal, 18 yayı üzerinden vurdu. Üst direğe çarpan top direkten döndü.

 

Dakika 30: Kırıkkalespor, ilk gol pozisyonunu yakaladı. Serdar 18 dışından vurdu. Çubukspor defansına çarpan top direkten döndü.

 

Dakika 42 : Çubukspor, ceza yayına yakın bir yerden frikik kazandı. Atışı Cem kullandı. Defansa çarpan top kalecinin sağından filelerle kucaklaştı: 1-0

 

Dakika 44 : Çubuksporlu Ali Haydar, 18 yayına yakın bir yerde topla buluştu. Kalecinin üzerinden aşırttı. Top üst direkten geri döndü.

 

İlk yarı bu skorla bitti: 1-0

 

İkinci Yarı:

 

Dakika 50:  Çubuksporlu Murat sağ kulvardan yapılan ortaya kafayı vurdu. Top üst direkten döndü.

 

Dakika 60: Çubuksporlu Ali Haydar 18 dışından çok sert vurdu. Kaleci topu son anda kornere tokatladı.

 

Dakika 70: Kırıkkalesporlu Ahmet sarı kart gördü.

 

 Dakika 81 :  Kırıkkalesporlu Umut önce sarı kart gördü. İtirazlarını sıklaştırınca kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

 

Kalan dakikalarda MKE Kırıkkalespor’un beraberlik çabaları bir sonuç vermeyince Cem’in ilk yarıda attığı frikik golüyle maçtan galibiyetle ayrılan takım Çubukspor oldu. Ve hanesine 3 puanı yazdırdı.

 

Hakem triosu gösterdikleri iyi yönetim nedeniyle seyirciler tarafından alkışlandı.

 

Tribünlerdeki kötü tezahüratlar önlenmeli...

 

Maça, kendini bilmez bir grup seyircinin kötü tezahüratı damga vurdu.

 

Şeref Tribünü’nün karşısındaki tribünde bir grup seyirci maçın başından sonuna kadar misafir takım aleyhindeki kötü tezahüratına devam etti. Zaman zaman Şeref Tribünü’ndeki seyircileri de kışkırtmak istediler.

 

Maç sonunda futbolcuların Şeref Tribünü önünde toplanarak yaptıkları seremonide küfürlü tezahüratlarına maalesef seyircilerde eşlik etti. Bu hareket adeta galibiyete gölge düşürdü.

 

Hele hele bu kötü tezahüratın Belediye Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü ve protokol önünde yapılmasını futbolcu ve onlara eşlik eden seyircilere hiç mi hiç yakıştıramadım.

 

Aldığım bilgiye göre Kırıkkale de daha önce yapılan Türk Metal Kırıkkalespor-Çubukspor maçında; ev sahibi takımın seyircileri Çubuksporlu yönetici ve sporculara kötü tezahüratta bulunmuşlar.

 

Onların kötü tezahüratına karşılık, bizim seyirci ve sporcularımız keşke çiçek ve alkışlarla karşılık verselerdi.

 

Üstelik bu rakip Türk Metal Kırıkkalespor değil, Kırıkkale’nin diğer takımı MKE Kırıkkalespor. Hatta bu takım herhangi bir olay çıkmaması için seyirci bile getirmemişler.

 

Gerçi rakip takım Türk Metal Kırıkkalespor takımı ve seyircisi olsa, yine davranışın hiç değişmemesi, onları da çiçek ve alkışlarla karşılayıp, utandırmak gerekirdi. Çünkü herkes kendine yakışanı yapar...

 

Çünkü kötü söz sahibinindir. Sen zaten rakip takımı yenerek gereken cevabı sahada vermişsin. Bu kötü tezahürata ne gerek vardı?

 

 Herkes kendine yakışanı yapar.

 

Çünkü Çubuk Halkı misafirperverdir. Değerlerimize hiçbir kimsenin leke sürmeye hakkı yoktur. Birkaç kendini bilmez seyircinin bile...

 

Bu kötü tezahüratlar engellenmez ise, Şampiyonluk mücadelesi veren Çubukspor’a önümüzdeki maçlarda pahalıya mal olabilir.

 

Çubuksporlu futbolcu kardeşlerime bir çift sözüm olacak; sadece Bal Lig’inde  “şampiyon” olmanız yetmez. Fair-play liginde de  “şampiyon” olmanızı temenni ederim.

 

Bunun için centilmenliği elden bırakmayın...

 

Yöneticiler acil tedbirler almalı...

 

Çubuksporlu Yöneticiler, tribün liderleri ile toplantı ve görüşmeler yaparak tribün terörüne karşı acilen tedbirler almalı...

 

Kulüp yöneticileri, emniyetin ilgili birimleri ve taraftar gruplarıyla bir toplantı yapılmalı...

 

İlçe Emniyet Müdürlüğü önderliğinde, ilçede oynanacak futbol maçlarında çıkabilecek olayların önüne geçilebilmesi için Çubukspor Kulübü ile ortaklaşa proje başlatılmalı.

 

Bu kapsamda, Asayiş Şube ekibi, Kulüp Başkanı, Kulübün Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda basın sözcüsü ve taraftar temsilcileri bir araya gelmeli.

 

Yapılacak toplantılarda, kulübe ve ilçenin imajına zarar gelmemesi adına kötü tezahürat, meşale yakılması ve kavga gibi olumsuz davranışların önüne geçilebilmesi için yapılması gerekenler konuşulmalı..


önümüzdeki haftalarda taraftarlar tribünlerde hoşgörü anlayışıyla, “Burası Çubuk burada küfür yok” sloganları atarak diğer takım taraftarlarına da örnek olmalı..

Maç öncesi kulüp yöneticileri, emniyetin ilgili birimleri ve taraftar gruplarıyla bir toplantı gerçekleştirilmeli..

 

Statta maç sırasında bir olay çıkmaması en büyük temennim; Küfürlerin, insanları, seyircileri ve taraftarları rahatsız edici kötü tezahüratların yapılmaması konusunda taraftar temsilcileriyle toplantılar yapılması son derece verimli ve faydalı olur. Bu husus kadın ve çocukların statlara gelmesi için de çok önemli..

 

Geçtiğimiz yıllarda; gerek ilçeye gelen takımlar ve gerekse hakemler güle oynaya gelir, güle oynaya giderlerdi. Çubuk Şehir Stadı en huzurlu en centilmen maçların oynandığı statlardan biri konumundaydı. Hem bu özelliğin devamını sağlamak hem de ufak tefek süreklilik arz etmeyen tezahüratları sıfırlama konusunda 7’den 77’ye gayret göstermeliyiz.

 

Karşı takımların kentlerinde nasıl karşılanırsak karşılanalım. Biz Çubuk olarak kendimize yakışanı yapalım. Onları utandıralım;

 

Rakip takım ve yöneticilerini çiçeklerle karşılayalım.

 

Maçları seyretmek üzere ilçemize kent dışından gelecek olan rakip takım taraftarlarını da hoş bir şekilde karşılayalım. Bununla ilgili çalışmalar yapalım.

 

Maçın sonucu ne olursa olsun rakip takım taraftarlarını Çubuk’ta en iyi şekilde karşılamak ve uğurlamak için gayret sarf edelim.
 

Küfürsüz bir tribün oluşturularak, taraftarlarımızın misafirperver ve hoşgörü kenti Çubuk’a yakışacak şekilde tribünlerde yer almasını sağlayalım

En önemlisi de tüm maçlarda taraftar, kulüp yöneticileri ve polisin bir araya gelmesini sağlayalım. Emniyet güçleri ve basının görevini en iyi şekilde yapması için onlara destek olalım.

 

Kulüp Yöneticileri görev bölümü yapmalı...

 

Çubukspor yöneticileri her maç öncesi görev bölümü yapmalı;

 

  • Bir yönetici, maçın hakemlerini karşılamalı. Maçın skoru ne olursa olsun aynı şekilde uğurlamalı.
  • Bir yönetici, rakip takımın yönetici ve sporcularını karşılamalı. Maç sonucu ne olursa olsun aynı şekilde uğurlamalı.
  • Bir yönetici, rakip takım seyircilerinin tribününde görevlendirilmeli.
  • Başkan ve birkaç yönetici, protokoldeki misafirlerle ilgilenmeli.
  • Bir yönetici, emniyet ve basınla ilgilenmeli.
  • Diğer yöneticiler, tribünlere dağılarak seyirci ve tribün liderleri ile kontak kurmalı ve kötü tezahüratı önlemeye çalışmalı.

 

(Belki de böyle bir iş bölümü yapılmıştır. Demek ki yeterli değil...)

 

Yukarıdaki önlemler alınıp, futbolcular da formalarının hakkını verirse (yani formalarını terletirlerse), bunu fair-play ile de taçlandırırlarsa, şampiyonluk kendiliğinden gelir...

 

Unutmayınız ki; ne ekerseniz onu biçersiniz...

 

Başkan AKKAYA; “Kötü tezahürat kulübe zarar verir”

 

Çubukspor’un bu yıl iyi bir performans sergilemekte olduğunu, tribünde de ateşli bir atmosfer oluştuğunu ifade eden Başkan Mustafa AKKAYA, “Hem kulüpte, hem tribünde keyifler yerinde gibi görünüyor. Tabii ki yalnızca takımın başarılı olduğu dönemlerde değil, başarısız olduğu zaman yani her zaman destek olunması gerektiğini düşünüyorum.

Öte yandan takım desteğe en çok kötü zamanlarda ihtiyaç duyuyor. İnşallah bu sene bütün Çubuk halkının da desteğiyle takımımız istenilen hedefe ulaşacaktır.

Başkan AKKAYA ayrıca, tribünde kötü tezahürat ve olumsuz davranışların da önüne geçilmesinin, kulübün idari ceza işlemleriyle karşı karşıya kalması ve daha önemlisi, ilçenin prestiji (saygınlık) açısından önem taşıdığını, sözlerine ekledi.

 

 

 

 

O

G

B

M

A

Y

AV

P

1.TÜRK METAL KIRIKKALE SPOR

6

4

2

0

8

1

7

14

2.BARTINSPOR

6

3

3

0

9

2

7

12

3.KIRŞEHİR BELEDİYE SPOR

5

2

3

0

6

2

4

9

4.ÇUBUKSPOR FUTBOL A.Ş.

5

2

3

0

6

3

3

9

5.SİNCAN BELEDİYESPOR

5

2

2

1

11

7

4

8

6.KASTAMONU ÖZEL İDARE KÖY HİZ.SPOR

5

2

1

2

7

7

0

7

7.1074 ÇANKIRI SPOR

6

1

3

2

8

6

2

6

8.KDZ.EREĞLİ BELEDİYE SPOR

6

1

3

2

8

8

0

6

9.MKE KIRIKKALESPOR

6

2

0

4

4

12

-8

6

10.YENİÇAĞA

5

1

2

2

6

7

-1

5

11.KEÇİÖREN BELEDİYESİ BAĞLUM SPOR

6

1

2

3

9

12

-3

5

12.100. YIL SOĞUKSUSPOR

5

1

1

3

4

11

-7

4

13.DEVREK BELEDİYESPOR

6

1

1

4

5

13

-8

4

2dsc09748-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.