Çubuk'ta "Bir Nefes Sıhhat Projesi Protokolü" imzalandı

Çubuk'ta "Bir Nefes Sıhhat Projesi Protokolü" imzalandı

ANKARA (AA) - Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi arasında ilçede...

 

ANKARA (AA) -Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi arasında ilçede sportif faaliyetlerin ve kursların açılması için "Bir Nefes Sıhhat Projesi Protokolü" imzaladı.

Çubuk Belediyesi Başkanlık Makamında düzenlenen imza törenine Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan,  Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Engin Çelenk katıldı.

Acehan, törende yaptığı konuşmada, proje kapsamında okçuluk, güreş ve oryantiring gibi kursların açılacağını belirterek, "İlçemizdeki gençlerimizi sağlıklı ve sıhatli bireyler olmaları, kötü alışkanlıklara meyil etmemeleri, sportif beceri kazandırmak için birlik beraberlik içinde bu işleri yapacağımıza inanıyoruz. Çubuk Belediyesi olarak biz elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız ve eğitim-öğretim konusunda bize gelen tüm talepleri boş çevirmedik" ifadelerini kullandı.

Aslan ise protokolün asıl amacının sağlıklı nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi. Aslan, "Proje ile ilçemizde öğrenim görmekte olan 15-19 yaş aralığındaki ortaöğretim öğrencilerinin insani değerleri, milli kültürel değerleri özümsemiş, sorumluluk ve takım çalışması yapabilen sağlıklı bireyler olarak okul ve yaşam içerisinde sosyalleşmelerine yardımcı olmak amaçlanmaktadır" dedi.

Çelenk de projenin, şiddet eğilimi, madde bağımlılığı, zorbalık, istismar, başarısızlık gibi olumsuz davranışların azaltılmasına yönelik olduğunu ifade ederek, bedensel ve zihinsel aktiviteleri ön plana çıkararak sportif faaliyetlerin desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasının amaçlandığını bildirdi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Çubuk Dernekler Federasyonunun da destek verdiği projenin protokolü, konuşmaların ardından imzalandı.

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/ankara_haber/cubukta_bir_nefes_sihhat_projesi_protokolu_imzalandi-1315973

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.