Çubuk'ta 813 depremzede öğrenci eğitim görüyor

Çubuk'ta 813 depremzede öğrenci eğitim görüyor

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, ilçede 813 depremzede öğrencinin eğitim ve öğretime devam ettiğini belirtti.

Kılıç, yaptığı açıklamada, ilçeye gelen depremzedelerin tek tek ziyaret edildiğini ve öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının karşılanarak ilçedeki okullara yerleştirildiğini söyledi.

Afetzedelerin yaşadıkları travmaları en aza indirmek için ilk günden beri var güçleriyle çalıştıklarını belirten Kılıç, "İlçemizde Çubuk KYK öğrenci yurdu başta olmak üzere ev, otel ve misafirhanelerde yaklaşık 5 bin 490 depremzede misafir edilmektedir. Yaptığımız tespitlere göre bu misafirlerimizden 1509’u öğrenci. Görüşmelerimiz sonucu bu öğrencilerimizden 813'ü ilçemizdeki okullara yerleştirildi." dedi.

Çubuk KYK yurdunda okul öncesi çocuklar ile ilkokul ve ortaokul öğrencileri için sınıflar açtıklarını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz eğitim ve öğretimlerini oradan sürdürebiliyor. Lise öğrencilerimiz için ise gidecekleri okullara servislerle ulaşım sağlanmaktadır. İlçe merkezindeki depremzede öğrencilerimizin adreslerine yakın okullarda kayıtları yapıldı. Okullara yerleştirilen depremzede öğrencilerin tamamının okul kıyafetleri ve ihtiyaçları temin edildi. Kayıt olmayan öğrencilerin aileleriyle ve kendileriyle de görüşmelerimiz devam ediyor."

Öğrencileri okullarında ziyaret ettiklerini de hatırlatan Kılıç, her geçen gün yeni kayıtların olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.