Çubuk'ta "7. Neşeli Fırçam Resim Şenliği"

Çubuk'ta "7. Neşeli Fırçam Resim Şenliği"

Çubuk'ta, anaokulu öğrencilerinin katıldığı "7. Neşeli Fırçam Resim Şenliği" düzenlendi.

Atatürk Parkı'nda düzenlenen şenlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Bir özel anaokulu tarafından organize edilen şenlikte, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin eserleri kurulan çadırlarda sergilendi.

"Hep Sevdamsın Türkiyem" temalı resimlerin yer aldığı sergide, 6 yaş ve altı grubu çocukların, kuru ve pastel boya çalışmaları katılımcıların beğenisine sunuldu.

Programda konuşan okul müdürü Ali Akın, bu yıl yedincisi düzenledikleri şenliklere katılan ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Daha çok kişiye ulaşmak amacıyla iki yıldır şenliği Atatürk Parkı’nda düzenlediklerini belirten Akın, şenliğin amacının okul öncesi eğitimin çocuğun gelişiminde önemli bir katkı olduğunu, insanı işledikçe yoğurdukça bir inci gibi ne kadar kıymetli bir varlık olduğunu vurgulamak olduğunu belirtti.

15 Temmuz ihanetini tezgahlayan yapıda vatan, bayrak ve ezan sevgisi olmadığını kaydeden Akın, şunları söyledi:

"Bu ülkenin kaynaklarıyla yetişen hain yapı bu vatanın Meclisini, bu vatanın emniyet birimini, bu vatanın askeri birliğini ve bu vatanın insanına gökyüzünden bomba yağdırmıştı. Bu vatanın 250 evladı şehit olmuş, 2 bin civarında bu vatanın evladı da gazi olmuştu. Bu vatanın bir daha ihanetlere uğramaması için kalplere vatan sevgisi, bayrak ve ezan sevgisi aşılamak en önemli şiarımız olmuştur. Bu resim yarışmamızda da sloganımız, *Hep Sevdamsın Türkiyem' ile güçlü bir vatan sevgisi oluşturmaktır."

Şenlikte küçük öğrencilerin gösterileriyle sona erdi.

Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği programa, Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.