Çubuksporun yeni başkanı Sedat Yiğiner'e ziyaret

Çubuksporun yeni başkanı Sedat Yiğiner'e ziyaret

Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, kardeşi Çubukspor Başkanı Sedat Yiğiner'e ziyarette bulundu.

Çubukspor'u ve  esnaf ve sanatkar odalarını ziyaret eden Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, Çubukspora ve yeni yönetimine başarı dileğinde bulundu. Yiğiner esnaf odalarından Çubukspor’a ve Ankaragücü’ne destek istedi.

Eğitimin ve sporun önemine dikkat çeken Yiğiner, spor ile eğitimin birbirinden ayrı düşünülemeyeceğinin altını çizerek, başta büyükşehir belediye başkanı olmak üzere,  ilçe belediye başkanlarının, sanayicilerin, iş adamlarının, bürokratların ve en önemlisi valinin Ankaragücü’ne destek vermesi gerektiğini söyledi.

Ankaragücü ile Çubukspor’un kaderinin aynı olduğunu kaydeden Yiğiner şunları söyledi:

"Bugün özellikle Çubukspor ile ilgili ne yapabiliriz diye oda başkanlarımızı bir araya getirdik. Arkadaşlarımızla birlikte Çubuksporu süper amatör lige, oradan da profesyonel lige taşımak istiyoruz.  Bunun için neler yapabiliriz, bir güç birliği yapacağız. Hem Çubuksporu destekleyeceğiz hem de Ankaragücü’ne destek arıyoruz Çubuk’ta. İkisinin rengi de aynı, ikisini kardeş takım yapacağız öyle gidecek. Biz Esnafsporu 1910 Ankaragücü yaptık, o takımımız amatörde bekliyor. Onun sporcularını ve diğer sporcuları da Çubukspor’a takviye edeceğiz. Bununla birlikte Çubukspor’un alt yapısını güçlendireceğiz. Esas hedef gençlere spor yapma imkanı sağlamaktır. Burada her sene yüzlerce genç, spor yapma imkanı yakalayacak. Bu gençlerden de alt yapı kurmayı düşünüyoruz. Özellikle gençlerin eğitimini önemsiyoruz. Çubuk’ta büyük yeteneklerin çıkacağına inanıyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte Çubuk’ta iyi şeyler olacak.’’

Alınan ortak karar nedeniyle Çubukspor’un başkanlığına Sedat Yiğiner getirildiğini söyleyen Yiğiner, 1959 yılında kurulan ve ikinci lige kadar yükselme başarısı gösteren ancak bazı nedenlerden dolayı son yıllarda sahipsiz kalan Çubukspor’un artık esnaf tarafından sahiplenildiğini belirterek, yeni yönetim ve yeni kadronun iş başında olduğun sözlerine ekledi. Yiğiner Çubukspor'un yeni yönetimine başarı diledi.

Sedat Yiğiner ise, Çubukspor'u hakkettiği yere getirmek için çalışacaklarını belirterek, ''Özellikle alt yapımızı güçlendireceğiz. Buradan hem Ankaragücüne hem Türk futboluna genç futbolcu yetiştireceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum