Çubukspor eski başkan ve yöneticilerine uyarı

Çubukspor eski başkan ve yöneticilerine uyarı

Çubuk Spor 1959 Kulübü Derneği eski başkan ve yöneticilerine vergi borçları nedeniyle Çubuk Vergi Dairesi tarafından uyarı gönderildi.

Çubukspor eski başkan ve yöneticilerine uyarı

Çubuk Spor 1959 Kulübü Derneği eski başkan ve yöneticilerine vergi borçları nedeniyle Çubuk Vergi Dairesi tarafından uyarı gönderildi.

Çubuk Spor 1959 Kulübü Derneği’nin 2005-2006 yılları arasında görev yapan kulüp başkanı ve yönetim kurulu üyelerine Çubuk Vergi Dairesi’nden uyarı gönderildi. BAL Liginde mücadele eden sonra amatör kümeye düşen Çubuk Spor 1959 Kulübü eski başkan ve yöneticileri sanki birileri tarafından özel olarak kıskaç altına alındı.

Yaklaşık 2 yıl önce Çubuk Spor 1959 Kulübü’nün vergi borçları o zamanki yönetim tarafından yapılandırıldığı bilinirken neden ödenmediği ise merak konusun oldu. Yaklaşık 13 yıl geçmesine rağmen eski başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yapan kişilere gönderilen tebligatlar ilçe gündemine oturdu. Tebligatta borcun 01-10-2018 tarihine kadar peşin veya yapılandırılarak taksitle ödenmesi isteniyor.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, borçların dönemsel olduğunu belirterek, “Her başkan ve yönetim kurulu üyeleri kendi döneminden sorumludur. Bir kişi kendi döneminde kendisine düşen borcu ödediğinde kendi sorumluluğu bitmiş olmuyor. Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin kendi dönemlerine ait olan borçları sıfırlamaları halinde kişinin sorumluluğu kalmıyor. Devletimiz tarafından daha önce çıkartılan yapılandırmalara yöneticiler başvursalar idi, bu gün bu borç bu kadar birikmez ve insanlar mağdur olmaz idi” ifadeleri kullanıldı.

-“Bu insanlar Çubuk için ellerini taşın altına koydukları için mi cezalandırılıyor?

Bu uygulamanın Çubukspor’u ve ilçede spora verilen desteği tamamen bitireceğini söyleyen Av. Emrah Bal, yapılanın adeta kentin tek takımına sahip çıkmak için yönetim kurulu üyeliğine girenlerin cezalandırılmaya çalışıldığını ifade ederek, uygulamaya sert tepki gösterdi.

Belediyeden gelen destekle mevcut yönetim tarafından borcun yapılandırılarak ödenmesi gerektiğinin altını çizen Av. Emrah Bal, “Yetkililere buradan seslenmek istiyorum. Bu uygulama sonucunda Çubukspor’a sahip çıkacak bir kişi bulamazsınız. Bu gün geçmiştekilerine uygulananlar yarın bugünkü yöneticilere uygulanırsa ne olacak? Memleketin tek profesyonel takımına sahip çıkılmasın mı? İlçede bir tane Allah kulunu spora destek için bulamazsınız. Aradan geçen 13 yıl sonra böyle bir ceza gönderilmesi, ‘Sakın ha Çubukspor’a destek olmayın bu gün olursanız yarın size de sorarlar’ demek gibi bir şeydir. Bu insanların tek suçu ellerini taşın altına koymak mı? Bu, ülkede bu memlekette hiçbir şey yapmayacaksın demek gibi bir şeydir. Gençlik çürüsün, gençlik spor yapmasın. Böyle bir şey olamaz. Bu işe yetkililerin çözüm bulması gerekir. Bu işin sonu çok iyi değildir. Çubuk Belediyesi bütçesinin binde 7’isini bu takıma ödemiyor mu? Pekala neden ödeme yaparken borcu yoktur yazısı almıyorlar? Yada 7-8 yıldır belediye nakit olarak her yıl ödeme yapılıyor bu yıla kadar bu yönetimdekiler neden bu paralarla vergi borcunu ödememişler?” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.