Çubuklu Sporcular Amasya'dan Madalyayla Döndü

Çubuklu Sporcular Amasya'dan Madalyayla Döndü

Amasya'da yapılan 2. Uluslararası Şehzadeler Kenti Türkiye Açık Kyokushin Kata ve Kumite Şampiyonası'na katılan Çubuklu sporcular, 1 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından Amasya'da düzenlenen 2. Uluslararası Şehzadeler Kenti Türkiye Açık Kyokushin Kata ve Kumite Şampiyonası, TürkiyeAzerbaycanKazakistanIrakİranSuriyeBangladeşPakistanRusyaTunus ve Rusya'ya bağlı özerk devlet Dağıstan'dan katılan 480 sporcunun katılımıyla yapıldı.

Şampiyonaya Çubuk ilçesinden katılan 5 sporcu, dereceye girme başarısı gösterdi.

Çubuk Halk Eğitimi Merkezi sporcularından kategorilerinde Fahriye Erdemir birinci olarak altın madalya, Ethem Gökmen ve Nihat Bağ ikinci olarak gümüş madalya, Onur Çelik'in ise üçüncü olarak bronz madalya aldığı şampiyonada, Yücelhan Spor Kulübünden Beyzanur Ağaören de ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi antrenörü Halit Erdemir, yaptığı değerlendirmede, 11 ülkeden 480 sporcunun katıldığı turnuvada elde ettikleri başarının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Dört sporcu ile katıldığımız uluslararası turnuvada 4 madalya ile dönmek bizleri çok sevindirdi. İnşallah hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. İlçemizin adını dünya çapında duyurmak istiyoruz ve bunun içinde var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

Yücelhan Spor Kulübü antrenörü Raziye Akgül de aynı zamanda kızı olan sporcuları Beyzanur Ağaören'in başarısıyla gururlandıklarını ifade ederek, "İnşallah hem Beyzanur hem de diğer sporcularımız çok daha önemli başarılara birlikte imza atacağız. İmkanlarımız ölçüsünde hedeflerimize doğru ilerliyoruz." diye konuştu.

d4242179-fb47-4e4f-ac76-68b3f3d0f4fc.jpg

Şampiyonada brincilik elde eden milli sporcu Fahriye Erdemir ise müsabakaların çok çekişmeli geçtiğini ifade ederek, "İyi bir antrenman dönemi geçirdik. Uluslararası bir turnuva olması nedeniyle buradaki maçlar bizim için çok önemliydi. Birinci oldum, mutluyum. Gelecekte ilçemi ve ülkemi daha iyi yerlere taşımak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.