Çubuklu Kızılay Gönüllüleri Kampa Katıldı

Çubuklu Kızılay Gönüllüleri Kampa Katıldı

Türk Kızılay Kadın Teşkilatı Tematik Çalışma Kampına Çubuk’u Temsilen Türk Kızılay’ı Çubuk Kadın Kolları Başkanı Filiz Nar katıldı.

Türk Kızılay’ı Kadın gönüllülerinin katıldığı Tematik Çalışma Kampı 2-14 Ağustos tarihlerinde Heybeliada’da gerçekleştirildi.

Türkiye genelinden 115 Kadın Teşkilatı Başkanının katıldığı Tematik Çalışma Kampına Çubuk’tan da yıllardır Türk Kızılay’ında gönüllü olarak çalışmalar sürdüren Filiz Nar katıldı.  

Türkiye genelinde şube faaliyetlerinde kadınların aktif rol alması ve çalışmalara etkin şekilde katılım göstermeleri için çeşitli etkinlikler organize eden Türk Kızılay’ı, bu etkinliklere bir yenisini daha ekledi. 2-14 Ağustos tarihleri arasında İstanbul/ Heybeliada’da gerçekleştirilen Kızılay Kadın Tematik Çalışma Kampına 1. devrede 55, 2. devrede ise 60 Kadın Başkanı katılım gösterdi.

Kızılay Kadın Teşkilatlanma Modeli Eğitimi, Gönüllü Yönetim Sistemi Eğitimi, Sosyal Medyayı Etkin ve Etkili Kullanma Eğitimi, Uygulamalı İlk Yardım Eğitimi ve Sağlıklı Beslenme Semineri gibi eğitimlerin yapıldığı kampta ayrıca gelir getirici faaliyetler kapsamında “Geri Dönüşüm Malzemelerinden Hediyelik Tasarlama” atölyesi gerçekleştirildi.

Kamp süresince katılımcı Kızılay Kadın Başkanları ile 4 oturum halinde Çalıştay toplantısı gerçekleştirilerek iyi uygulama örnekleri sunumlar halinde paylaşıldı. Eğitim ve Çalıştay faaliyetlerinin yanı sıra halk oyunları, drama, müzik ve görsel sanatlar istasyonları, yöresel gece düzenlenerek ortak etkinlikler de yapıldı.

Kamp sonunda, www.gonulluol.org.tr sistemini en aktif kullanarak en çok görev açan ve sosyal medya hesaplarını aktif kullanan ilk 10 Kızılay Kadın Teşkilatı arasında Kızılay Kadın Çubuk’ta yer alarak  teşekkür belgesi aldı. Tüm katılımcılara da katılım belgesi takdim edildi.

Türk Kızılay yöneticilerinin de ilgiyle takip ettiği kampa Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, Genel Sekreter Hüseyin Can, Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Meriç Yılmaz, Şubeler Yönetişim Ofisi Başkanı Şemsi Kamile Canbay, Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Şahin ve Gönüllü Yönetimi Direktörü Nurdal Durmuş da katılarak Kızılay Kadın Başkanlarıyla bir araya geldi.

whatsapp-image-2021-08-30-at-23-15-03.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.