Çubuklu Kadınlar Platesi Sevdi

Çubuklu Kadınlar Platesi Sevdi

Ankara'da Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Çubuk Hanımlar Lokali, gelen talep üzerine plates kursu açmaya karar verdi.

 

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'in girişimi ile Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Çubuk Hanımlar Lokali, gelen talep üzerine plates kursu açmaya karar verdi.

Kursun açılma kararının ardından kısa sürede çok sayıda kadın kursa ilgi göstererek kayıt oldu. Hafta içi ve hafta sonu gruplar halinde kurslara katılan Çubuklu kadınların kimi anne kız, kimi ise gelin kaynana şeklinde spor yapmaya geliyor. Çocuklarından ayrılamayan, bırakacak kimsesi bulunmayan kadınlar ise çocukları ile birlikte kursa gelirken, lokalin kreşine çocuklarını emanet ediyor.

Kadınlara yönelik her türlü imkanın sunulduğu Hanımlar Lokalinde, kadınlar pilates, step-aerobik ve yoga kursları alıp, aletli jimnastik yapma imkanı da buluyor.

Yaşları 20 ile 70 arasında değişen yaklaşık bine yakın hanımın, günde 2 saat pilates yaparak sağlıklı kalmaya çalıştığını söyleyen Plates öğreticisi Neslihan Kaya, "Kursun açılacağını duyan çok sayıda kişi, kursa katılmak için müracaat etti. Oldukça fazla talep oldu. Bu kadar talep göreceğini biz de tahmin etmiyorduk. Kurslar arasında en büyük ilgiyi ise plates çekiyor. Gruplar halinde kurslara katılan Çubuklu hanımlar, verilen eğitimden fazlasıyla memnun" dedi.

Kadınların sağlıklı bir hayat yaşamalarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Kaya, genelde kurslarına gelin kaynana ve anne kız gibi aile boyu spor yapmaya gelenlerin olduğunu ifade ederek,"Gelen üyelerimizden çok sayıda zayıflayanlar oldu. Daha çok anne kız ve gelin kaynana şekilde gelen üyelerimiz bulunmaktadır.

Bunların yanında evde sıkılıp bunalarak gelen de üyelerimiz oluyor. Üyelerimiz fazla kilolarını attıkları için kendilerini daha iyi hissediyorlar. Buda lokal çalışanları olarak bizleri çok mutlu ediyor"diye konuştu.

Kendisinin spor yapmaya geliniyle birlikte geldiğini kaydeden Saliha Erdoğan, "O da sigarayı bıraktı, ben de sigarayı bıraktım. Ayrıca depresyon hastasıydım, buraya gelince çok iyi oldum. Buradaki arkadaşlık ve çevre beni çok rahatlatıyor. Allah izin verirse devam edeceğim" diye konuştu.

Yaklaşık bir yıldan bellidir spor yapmak için geldiğini anlatan İmran Gültekin, "Plates yapmaya başladığım günden bu tarafa yaklaşık 7 kilo kadar zayıfladım. Şuan çok daha sağlıklı hissediyorum kendimi. Beyim emekli olduğu için biz hanımlara evler dar geliyor. Hem buraya geliyorum stres atıyorum hem de spor yapıyorum. Eve dönüşte de biraz alış veriş yapma fırsatım oluyor" dedi.

Spora başlamadan önce bir torba hap kullandığını söyleyen Elife Görgünoğlu, platese doktor tavsiyesi ile başladığını ve kullandığı tüm hapları attığını belirtti. Komşularıyla birlikte toplanıp geldiklerini ifade eden Gültekin, "Doktor kilo vermem gerektiğini söyledi. Bende ne yapa bileceğimi araştırırken buranın açıldığını duydum. Buraya başlamadan önce bir torba hapım vardı ve şimdi hepsini attım. Dizlerimden dolayı hiç yürüyemiyordum. Plates sporuna başladıktan sonra merdivenleri dahi çok rahat inip çıkabiliyorum. Plates sağlıklı bir bedenin yanında ağrılarıma da iyi geliyor. Ayrıca buraya gelerek stres de atıyorum" şeklinde konuştu.

Sınıf öğretmeni olduğunu söyleyen Hacer Ala, öğrencilerine de spor yapmayı tavsiye ettiğini kaydederek, "Spor hayatımın bir parçası olmaya başladı. Çeşitli nedenlerden dolayı hipotiroitim vardı ve 77 kiloya kadar çıkmıştım. Spora başladıktan sonra 61 kiloya düştüm. Hayatımdan şuan çok mutluyum" dedi.

Sporun çok faydalı olduğunu ve vücudunun çok hafiflediğini söyleyen Selda Ünlü, platese özellikle Ebru Şallı'dan sonra bu spora ilgisinin arttığını belirterek, "Kolesterolüm çok yüksekti, burada spor yaptıktan sonra tekrar ölçtürdüm, düştüğünü gördüm. Burada hem eğleniyoruz hem spor yapıyoruz. Vücudumun sıklaştığını da hissediyorum" ifadesini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum