Çubuklu Judocu Türkiye Şampiyonluğuna imza attı

Çubuklu Judocu Türkiye Şampiyonluğuna imza attı

Türkiye Judo Federasyonu tarafından Ankara’da yapılan Türkiye Judo Şampiyonası’nda Çubuklu Judocu Ahmet Koçyiğit 78 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu.

 

26 Mart tarihlerinde Ankara 19 Mayıs Spor Tesislerinde düzenlenen Türkiye Judo Şampiyonası son gün müsabakalarının ardından tamamlandı. Çubuklu judocunun da yer aldığı şampiyonada 1 altın ve 1 gümüş madalyanın sahibi olan Ahmet Koçyiğit elde ettiği başarı ile Çubuk’un gururu oldu.

Türkiye genelinden 150 sporcunun katıldığı zorlu müsabakalarda Çubuk adına mindere çıkan Ahmet Koçyiğit 73 kiloda altın madalyanın sahibi olarak Türkiye Şampiyonu oldu. 

Aynı zamanda Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Judo Takımı Antrenörü olan Ahmet Koçyiğit, yaptığı açıklamada, elde ettiği başarıyla Türkiye şampiyonu olduğunu söyledi.

Türkiye’yi Avrupa ve Dünya şampiyonlarında temsil etme hakkını elde ettiğini kaydeden Koçyiğit, kendisine maddi ve manevi destek olan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan teşekkür etti.

Elde ettiği madalyaları Çubuk adına aldığını vurgulayan Koçyiğit, şunları söyledi:

‘’Turnuvaya Türkiye genelinden 150 sporcu katıldı. Ben de ilçemizi ve Ankara’yı temsilen bu turnuvaya katıldım. Gerçekten zorlu bir mücadele oldu. Turnuva sonunda çok güzel bir sonuç alarak bireysel maçta Türkiye ikincisi, takım maçında ise Türkiye şampiyonu oldum. Elde ettiğim hem altın hem de gümüş madalyaları ilçeme kazandırmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bu başarıyı tüm halkımıza armağan ediyorum.’’

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’da, Türkiye Judo Şampiyonası’nda madalya kazanan Koçyiğit’i tebrik etti.

Başkan Acehan, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

’’İlçemizde judoyu üst seviyelere taşıyan Judo antrenörümüzün Ankara’da aldığı madalyalar ve gösterdiği başarılar hepimizi gururlandırdı. Bu başarıyla birlikte sporcularımızın göstermiş olduğu azim, istek ve kararlılık bizi diğer branşlarımız için de umutlandırıyor. Sporcumuz Koçyiğit’i gönülden kutluyorum. Sporcumuzun azimle çalışarak Avrupa ve Dünya şampiyonlarında da altın madalyaya kazanarak bayrağımızı göklerde dalgalandıracağına gönülden inanıyorum.’’

1img_2036-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum