ÇUBUKLU ESKRİMCİ KALENDER’DEN “ALTIN MADALYA”

ÇUBUKLU ESKRİMCİ KALENDER’DEN “ALTIN MADALYA”

Çubuklu eskrimci Muhammed Furkan Kalender, Polonya’da düzenlenen ‘Challenge Wratislavia Eskrim Turnuvası’nda altın madalya alarak Türkiye adına bir destan yazdı.

 Şuayip YAMAN 

Eskrimci Muhammed Furkan Kalender, şampiyonada gösterdiği başarıyla kategorisinde ‘Altın  Madalya kazanarak Ankara’nın, Çubuk’un ve Türkiye’nin gururu oldu.

Polonya’nın Wroclaw kentinde 17-21 Mart 2016 tarihleri arasında bu yıl 39.’su gerçekleştirilen ‘Challenge Wratislavia Eskrim Şampiyonası, Süper minikler ve Minikler gruplarında dünyanın en prestijli turnuvalarından biri olduğu belirtilen ‘Challenge Wratislavia Eskrim Şampiyonası’na Çubuk Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Muhammed Furkan Kalender de katıldı.

Polonya’dan altın madalya getirmenin sevincini ve haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Çubuk Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Mustafa Kalender, ‘’Türkiye, Rusya, Romanya, Ukrayna, ABD, Polona, Beyaz Rusya, Macaristan, Almanya, Büyük Britanya, ve Belçika gibi güçlü 28 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen “39. Challenge Wratislavia Eskrim Şampiyonası’ na Minikler Erkek Kılıç branşında kulübümüz sporcularından Muhammed Furkan Kalender de katıldı. Sporcumuz tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldu.’’

Sporcunun Polonya’da Türkiye adına bir destan yazdığını vurgulayan Eskrim Antrenörü Kalender, turnuva hakkında yaptığı açıklamada, “Minikler Erkek Kılıç branşındaki pul maçlarının tamamını kazanarak direkt eleme tablosuna ilk sıradan yerleşen sporcumuz Muhammed Furkan Kalender, 128’lik tabloyu maç oynamadan geçti.

Sporcumuz 64’lük tabloda Alman Lukas Wagner’i 12-4,

32’lik tabloda Amerikalı Andrew Shi’yi 12-10,

16’lık tabloda da Alman Simon Graner’i 12-3 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Sporcumuz çeyrek final maçında Amerikalı Taras Erachshaw’ı 12-9’luk skor ile saf dışı bıraktı.

Yarı finalde Polonyalı Krzysztof Kajor’u 12-8,

 Finalde ise Amerikalı William Owens’i 12-11 yenerek birincilik ödülünün sahibi oldu.

Bu Türkiye için, Ankara için ve en önemlisi Çubuk için bir gurur kaynağıdır. Bu başarı sadece Çubuk olarak bizim değil, Türkiye’nin başarısıdır.’’

Kulüp Başkanı ve Eskrim Antrenörü Mustafa Kalender, ufak yaşta bu arenalarda mücadele etmenin çok önemli olduğunu, sporcuların kendi güvenlerinin buralarda pekiştiğini, rakiplerini buralarda tanıdıklarını ve bu yaşlarda strateji geliştirdiklerini söyledi. Haklı bir şampiyonluk yaşadıklarını ve ilçeye kazandırdıkları Altın kupadan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

eskrim-vert.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum