Çubuk'a Üniversite Kuruluyor

Çubuk'a Üniversite Kuruluyor

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinin 30. Yıl Etkinlikleri çerçevesinde Çubuk’ta ücretsiz kan şekeri ölçümü ve bilgilendirmesini katılan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Çubuk’ta müstakil bir üniversite kurulacağını belirtti.

Gençliğinin bu coğrafyada, bu sokak ve caddelerde  geçirdiğini söyleyen Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan, daha önceden bu bölgede bir yüksek okul veya üniversite kurmak istediğini ancak o günlerde nasip olmadığını belirtti. Göreve geldiği zaman bunu zaman geçirmeden hayata geçirmek için çalıştığını ifade eden Ayhan, Çubuk Kaymakamı ve Belediye Başkanın kendisinden daha çok istekli ve hevesli gördüğünü bununda kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Son zamanlar da bazı kanat önderlerinin bu kadar üniversiteye gerek var mı? Şeklinde sorular sorduğunu ifade eden Ayhan,"" Biz Üniversite cağına gelen öğrencilerin yaklaşık yüzde 20"sini okutuyoruz. Bu oran gelişmiş ülkelerde yüzde ellinin üzerinde. Bu demektir ki ülkemizde yeni üniversitelere gerek vardır. Bazı çevrelerde üniversite mezunları işsizken yeni üniversiteye gerek yok diyorlar. Oysaki üniversitelerin işçi bulma kurumu değildir. İş bulma işi hükümetlerin işidir. Üniversitenin işi eğitim ve öğretimdir "" dedi.

""TÜRK MİLLETİNE VE ÇUBUK"A YENİ BİR ÜNİVERSİTE ARMAĞAN EDECEĞİZ""

                Son zamanlar da bazı çevreler üniversitelerin bölünmesini gündeme getirdiklerini söyleyen Ayhan,""Bizim bölünme gibi bir isteğimiz yoktur. Bölünmek isteyen bölüne bilir. Geçmişte yaptığımız gibi bizim isteğimiz Gazi Üniversitesinin bünyesinden yeni üniversite çıkarmaktır.  O üniversite Çubuk"a kurulacaktır"" şeklinde konuştu.

 Türk Milletine ve Çubuk"a yeni bir üniversite armağan edeceklerinin altını çizen Ayhan, bu nedenle ilçeye geldiklerini ve üniversite kurulmadan önce halkı üniversiteyle tanıştırmak istediklerini söyledi.  

""GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİZİM ÜNİVERSİTEMİZ""

Gazi Üniversitesini ilçenin üniversitesi olarak gördüklerini ifade eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Çubuk"ta yapılan etkinliklerle halkı ile bütünleşen bir üniversite olduğunu belirtti. Özden,""  Yapılan etkinlikler inşallah artarak devam edecektir. Rıza Ayhan hocamızın girişimleri, hükümetimizin desteği ve halkımızın talepleri sonucu ilçemizde müstakil bir üniversite kurulacaktır. Biz burada bu sözü almanın gururu ve sevinci içerisindeyiz. Yediden yetmiş yediye tüm halkım üniversitenin kurulmasını bekliyor"" dedi.

""ÜNİVERSİTELERİN HALK İLE BÜTÜNLEŞMESİNİ İSTEDİK""

Katılımcılara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinin 30. Yıl dönümleri etkinlikleri çerçevesinde  Üniversitelerin halk ile bütünleşmesini istedikleri için böyle bir etkinlik yaptıklarını söyleyen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Cinaz, diyabette beslenme, insülin ve oral ilaçların kullanımı, diyabetin yaratacağı organ hasarları konuları hakkında bilgiler verdi.

Gazi Üniversitesi, Çubuk Kaymakamlığı ve Çubuk Belediyesi katkıları ile Tıp Fakültesi Erişkin ve Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalları önderliğinde, Tıp Fakültesi Öğrencileri ve Sağlık Personeli tarafından yapılan ücretsiz kan şekeri ölçümü ve bilgilendirmesi Atatürk Parkına kurulan stantlar da yapıldı. Sabah 7:30"da başlayan ölçümler de diyabet hastası olanlara ücretsiz kan şekeri ölçüm cihazları verildi. Yirmi sağlık personelinin ve bir o kadarda öğrencinin görev yaptığı programda 3 bin kişinin kan şekeri ölçümü yapılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum