Çubuk'a Eskrimden 4 Madalya

Çubuk'a Eskrimden 4 Madalya

Çubuk'ta faaliyette bulunan ANKA Gençlik spor Kulübü Sporcuları Büyükler Kılıç Türkiye Şampiyonası'nda 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya elde etti.

İstanbul'da TED Spor Kulübü Salonu'nda 29-30 Ekim'de büyükler kategorisinde gerçekleştirilen müsabakalara 83 sporcu katıldı.

ANKA Gençlik Spor Kulübü adına yarışmaya katılan Enver Yıldırım, altın madalya, Murat Topgül gümüş madalya, Çağlayan Nehir Fırat ve Kemal Arda Kurt ise bronz madalya kazandı.

Kulüp antrenörü Mustafa Kalender, ilçeyi temsilen müsabakalara katılan tüm sporcularının madalya almalarının ve Erkek Kılıç takım müsabakalarında birinci olmalarının kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Kalender, müsabakaya ciddiyetle hazırlandıklarını ve haklı bir şampiyonluk kazandıklarını belirterek, Çubuk'a bir altın, bir gümüş ve dört bronz madalya getirmenin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Eskrim sporunda yıllardır ilçeye büyük hizmetlerde bulunduklarını dile getiren Kalender, ilçe yöneticilerinin de kendilerine destek olmalarını beklediklerini vurguladı.

İlçede diğer spor dallarına gösterilen ilgi kadar eskrime ilgi gösterilmemesinin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Kalender, şöyle konuştu:

"Kıt imkanlarla yüzlerce sporcu yetiştirdik. Allah ömür verdiği sürece bundan sonra da hizmete devam edeceğiz ancak turnuvalara gitmek maliyetli olduğu için yetiştirdiğimiz tüm sporcuları ailelerin de maddi imkansızlıkları nedeniyle turnuvalara götüremiyoruz. Gönül ister ki tüm sporcularımızı turnuvalara götürelim ve onlarca madalya ile ilçemize dönelim. Az bir destek verilse daha fazlasını yapacağımıza inanıyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.