Çubuk Yıldırım Beyazıt İlkokuluna "Zenginleştirilmiş Kütüphane"

Çubuk Yıldırım Beyazıt İlkokuluna "Zenginleştirilmiş Kütüphane"

Çubuk'ta, hayırsever bir vatandaş tarafından ilkokula "zenginleştirilmiş kütüphane" kuruldu.

Yıldırım Beyazıt İlkokulu mezunlarından hayırsever iş adamı Gökhan Fidan'ın bu okulda oluşturduğu kütüphane, öğretmen ve öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Okulun giriş katında bulunan bir sınıfa kurulan ve güncel kitaplar, bilgisayar, akıllı tahta, dinlenme ve kitap okuma bölümlerinden oluşan kütüphanede, dijital ortamda yaklaşık 400 bin esere yer verildi.

Okul Müdürü Abdulkadir Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gökhan Fidan'a teşekkür etti.

Zenginleştirilmiş kütüphanenin "Z kütüphane" olarak adlandırıldığını aktaran Pehlivan, "Burada günlük olarak çocuklarımıza kütüphane tanıtılacak, kütüphane sevgisi aşılanacak. İçerik olarak ise araştırmalar için bilgisayarlarımız var. Çeşitli kaynaklarımız, kitaplarımız ve akıllı tahtamız var. Ayrıca bilgisayarlarımıza yüklenmiş olarak 400 bin kitabımız var. Çocuklar, elektronik ortamda istediği kitabı okuma şansına sahip olacak" diye konuştu.

Kütüphanenin, öğrencilere katkılar sağlayacağına inandığını vurgulayan Pehlivan, maliyetinin yaklaşık 51 bin 650 lira olduğunu sözlerine ekledi.

Her sınıfın bir ders saatini kütüphanede geçireceğini aktaran öğretmenlerden Celal Aydınise "Kütüphanemizden okulumuzda eğitim gören 610 öğrenci faydalanacak. Gerek görsel gerekse yazılı araçlarla imkanlar ölçüsünde faydalanacağız. Mahallemizde de kütüphane gidemeyen öğrencilerimiz okulumuzdan faydalanabilecekler" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum