Çubuk Üniverste İçin Uygun Yer

Çubuk Üniverste İçin Uygun Yer

AK Parti İl Başkanı Murat Alparslan, Çubuk'un Ankara da Kurulması Düşünülen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İçin Fiziki Yapısının Hazır Olduğunu Söyledi


Her ilçenin üniversitenin kendi ilçesine açılmasını talep ettiğini aktaran Alparslan, 'Metropol ilçelerin yanında taşra ilçelerde bu üniversitenin kendi ilçelerinde kurulmasını istemektedirler. Tabi üniversite bulundukları yerleşimlere ekonomik bir canlılık kazandırdığı gibi kültürel, sosyal ve eğitim gibi yapısına da katkı sağlamaktadır. Bu nedenle de üniversitenin kendi ilçe sınırlarında kalmasını önemsiyorlar' dedi.

Sürecin sıkı takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Alparslan, üniversitenin neden Çubuk'ta kurulması gerektiğinin ve ilçenin fiziki yapısının yetkililere iyi anlatılmasının önemli olduğunu söyledi.

Çubuk'ta farklı üniversitelerin bazı fakültelerinin kurulması ile ilgili bir yerleşke alanı oluşturulduğunu anımsatan Alparslan,'Ayrıca Çubuk'un yurt alanları, ulaşımı, uluslararası havalimanı gibi bir üniversite için her türlü fiziki alt yapısı hazır durumda. Çubuk üniversite kampüsünün yapılacağı alan olarak da uygun bir yere sahip. Tabi buranın uygun bir yer olduğunu siz biliyorsunuz ve biz biliyoruz. Ancak buranın uygun yer olduğunu yetkili kişilere aktarma ve onlarında bu bilgiye sahip olması için üst düzey yetkililerle görüşmeler yapmak gerekiyor. Bizde bu konuda belediye başkanımız ve ilçe başkanımız ile birlikte hareket etmekteyiz' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.