Çubuk Ufka Yolculuk Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

Çubuk Ufka Yolculuk Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

"Ufka Yolculuk 3 ve İdeal İnsan Son Peygamber Kitap Okuma Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri verildi

Zinde Gençlik Spor İzcilik Kulübü ve Son Peygamber Platformu'nun organize ettiği, Çubuk Belediyesi ve Çubuk Kültür Komisyonu’nun destek olduğu ‘Ufka Yolculuk 3 ve İdeal İnsan Son Peygamber Kitap Okuma Yarışması’nın Çubuk ilçesinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarışmanın Çubuk ortağı konumundaki Çubuk Kültür Komisyonu tarafından Kuzey Yıldızı Düğün ve Konferans salonunda ilçede dereceye girenler için ödül töreni düzenledi.

Mart ayından itibaren Türkiye'nin 81 ilinden ve internet üzerinden online olarak dünyanın her yerinden 264 bin 929 kişinin başvurduğu, ‘İdeal İnsan Son Peygamber'in Hayatı’ konulu yarışmada, yaş ve ihtisas durumuna göre toplam 5 ayrı kategoride kayıtlar yapıldı. Yarışmaya Çubuk’tan bin 450 kişi katılırken, Türkiye’den ilçe bazında en çok kişinin Çubuk’tan katıldığı belirtildi.

Tören, en güzel hutbe yarışmasında bölge birincisi olan Hüseyin Durmuş ve arkadaşının okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ufka Yolculuk yarışmasını Çubuk’ta ilk defa başlatan ve 2 yıl üst üste kendi imkanlarıyla yapılması için mücadele eden Yarışmanın Çubuk Sorumlusu Bünyamin Aktaş, yarışma ile Hz. Peygamberin hayatının sahih kaynaklardan okunarak, doğru anlaşılması ve tüm insanlığa layıkıyla anlatılması, bilinçli yaşamak için toplumda farkındalığın oluşmasının hedeflendiğini söyledi.

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ın bizzat yarışmaya katılması ve destek olmasıyla bu yılki yarışmaya ilçe genelinde bin 450 kişinin başvuru yaptığını vurgulayan Bünyamin Aktaş, “Gençlerimize, neslimize, toplumumuza herkese dahil, sanatçılar dahil, sporcular dahil, sokaklar dahil, Allah muhafaza sigara tüccarları dahil, uyuşturucu tacirleri dahil, cinsel istismarcılar dahil insanlığa talip ve bir başka varlık var ki asıl hak sahibi hepimizi yaratan, yaşatan, gözeten rızkımızı veren Allah, Kuran talip, Allah Resulü talip neslimize. Önce saydıklarımız esir etmek, kullanmak için galip etmek için neslimize, toplumumuza talip. Yaratan ise özgür kılmak için talip, Kuran yol göstermek için talip. Bizde bu yarışmaları neslimize yol göstermeye yardımcı olmak için düzenliyoruz” dedi.

-Başkan Acehan, Türkiye’de yarışmaya katılan ilk ve tek belediye başkanı

Kendisine Bünyamin Aktaş hocanın gelerek yarışmayı anlattığında her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söylediğini anlatan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, gençlere örnek olmak amacıyla bizzat öğrencilerle birlikte kendisinin de yarışmaya katıldığını hatırlattı.

Yarışmada emeği geçen başta Bünyamin Aktaş olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkür eden Başkan Acehan, “Kaybedeni olmayan bu yarışmada bende yer aldım. Sonuç pek çok kardeşimiz, insanımız bu kitabı baştan sona kadar okudu. Yarışma heyecanıyla bütün Peygamberlerin hayatını ve Peygamberimizin hayatını en ince noktalarına kadar ve Kuran hakikatinden ayetlerinden tamamen derlenmiş olaraktan hiçbir hurafenin, hiçbir yanlış düşüncesi olmadan öğrenmiş olduk. Bu gerçekten tebrik edilecek bir çalışmadır. Başarılı bir çalışmadır. Bu çalışmada emeği geçen bütün kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca yarışmanın ödüllerinin temini için destek olan tüm işadamlarımıza, esnaflarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kendilerinin de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde görev yaptıkları sürede ellerinden geldiğince kültürel çalışmalar destek verdiklerini anlatan Ak Parti Ankara Milletvekili adayı Ayhan Yılmaz, “Biz sadece Ankara’nın ekonomik kalkınması veya alt yapım problemleriyle ilgilenmedik. Hacı Bayram kentsel dönüşüm projesi başta olmak üzere Ankara’mızın önemli, manevi projelerinin içersinde de olduk. Ankara’da ki bütün derneklerle, vakıflarla çok güzel çok önemli hizmetler yaptık. Hem yurt içinde hem de yurt dışında onların çalışmalarına, onların o gayretli çalışmalarına bizde bir nebzede olsa yardımcı olmaya, onların o çalışmalarına elimizden geldiği kadar paylaşmaya çaba sarf ettik. Ben buradan bu çalışmada emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Çok güzel bir organizasyon olmuş” şeklinde konuştu. 

Yaşadığımız hayatın şimdiye kadar olmadığı kadar çetrefilli ve karmaşık olduğunu aktaran Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin de, gençlerin birçok surunla baş başa olduğunu, bu sorunlardan kurtulma yollarının ise kendi değerlerimize bağlılıkla mümkün olacağının altını çizdi. 

Ailelere seslenen Şahin, çocukları tehlikelerden korumanın yollarının bu tür etkinliklerden geçtiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Elbette günümüz sorularının bir çözümü var. Bu soruların çözümü de geçmişte olduğu gibi kendi değerlerimiz içersinde toplumumuza sağlıklı bir ortam oluşturmaktır. Bu manada arkadaşlarımızın yapmış olduğu bu çalışmayı, bu projeyi çok anlamlı ve manalı bulmaktayım. Çocuklarımız ellerinde cep telefonlarıyla her ortamda, her alanda, her yerde istediği her türlü bilgiye ulaşmakta, hiç tanımadığı insanlarla irtibat kurmakta ve kendisini bilmeden ciddi tehlikeler almakta. O nedenle bu tür sorunlarla mücadele etmek için hepimize çok ciddi görevler düşüyor. Arkadaşlarımız da bu görevin bilinciyle belediyemiz, milli eğitim müdürlüğümüz, müftülüğümüz ile ortak çalışmalar yapıyorlar. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum.”

-Başkan Acehan’a kategorisinde Türkiye birinciliği ödülü 

Konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Ödül töreninde, Türkiye genelinde ilk ve tek belediye başkanı olarak yarışmaya katılan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’a Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü (ASİLDER) Başkanı Zeynel Arslan tarafından kategorisinde Türkiye birinciliği ödülü verilirken, en çok derece alarak öne çıkan okullardan Barbaros Ortaokulu Müdürü Bilal Baldemir ve Çubuk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hatice Bayrak’a desteklerinden olayı plaket verildi. Yarışmada toplam 100 puan alarak kategorilerinde Ankara ve Çubuk birincisi olan Şeyma Zaim, Meltem Aslan, Recep Tayyip Teke ve Erkan Çavuşa başta olmak üzere diğer dereceye girenler tek tek çağrılarak ödülleri verildi.

Yarışmada dereceye giren 80 kişiye, burs, umre ziyareti, dizüstü bilgisayar, altın ve 5 günlük Urfa gezisi hediye edildi.

Törende, ödüllerin takdim edilmesinin ardından İmam Hatip Lisesi İlahi ekibi katılımcılara ilahi dinletisi sundu.

Ödül törenine Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt, Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Ak Parti Milletvekili adayı Ayhan Yılmaz,  İlçe Müftüsü Bilal Kara, Belediye Başkan Yardımcıları Şükrü Acıelma ve Hasan Hüseyin Karakuş, Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü (ASİLDER) Başkanı Zeynel Arslan, hayırsever işadamları, yarışmacılar ve aileleri katıldı.

D KATEGORİSİ

  1. Erkan    Çavaş
  2. Sadık     Zaim
  3. Gülhan Maden
  4. Beyhan Mollahüseyinoğlu
  5. Recep   Şenol
  6. Bekir     Yıldırım
  7. Zahide  Vurucu
  8. Mustafa Aytaç
  9. Süheyla Demirel
  10. Satılmış Bahçivan
  11. Halil       Karaağaç
  12. Ayşe     Akdağ
  13. Nedim  Çiçek
  14. Yıldırım Kürük
  15. Mehtap Bacak
  16. Gülsüm Ak
  17. Emine   Tekin

C KATEGORİSİ

  1. Recep Tayyip Teke
  2. Birol Bulut
  3. Şule Evli
  4. İsa Karakaya
  5. Beyza Vardar Çalışkan
  6. Ümran Çelebi
  7. Çelebi Balaban
  8. Hacer Söğüt
  9. Ayfer Aktaş
  10. Birsen Kiraz
  11. Reyhan Erdoğan
  12. Yasemin Yigit
  13. Hazel Çoban
  14. Aynur Polatci
  15. Ayşe Kantaş
  16. Ayşe Olmuş
  17. Erdem Kızılok
  18. Mine Çelik
  19. Rukiye Polatci
  20. Ayşegül Taşçı

 

B KATEGORİSİ

  1. Meltem Aslan
  2. Ömer Faruk Ünsal
  3. Onur Kambur
  4. Betül Korkmaz
  5. Fatma Aktepe
  6. Şüheda Evli
  7. Hatice Türkel
  8. Senanur Fidan
  9. Furkan Sülük
  10. Ali Koca
  11. Musa Akbulut
  12. Tuğba Tenbel
  13. Özlem Çayırcı
  14. Cafer Kalender
  15. Kevser Kılıç
  16. Serkan Aktan
  17. Burcu Kılıç
  18. Muhammed Enes Yaşar
  19. Hilal Tandogan
  20. Elif Oğuz

 

A KATEGORİSİ

  1. Şeyma Zaim
  2. İsmet Asar
  3. Asuman Orhan
  4. Recep Gürleyik
  5. Zeynep Taşçı
  6. İsmail Erkoçoğlu
  7. Batuhan Aydos
  8. Rabia Tunç
  9. Merve Özalp
  10. Zeynep Koç
  11. Fatmanur Öztürk
  12. Mehmet Ali Oruç
  13. Fatma Zehra Arslan
  14. Fatmanur Çelik
  15. Celalcan Arslan
  16. Tüğba Durmuş
  17. Bayramşahin Özkan
  18. Azranur Usta
  19. Elif Sude Akbulut
  20. Şevval Sıla Tuğluca

ufka-yolculuk37-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.