Çubuk Türkçesine sahip çıkıyor

Çubuk Türkçesine sahip çıkıyor

Yükselen Koleji öğrenci ve öğretmenleri “ Ses Bayrağımız Türkçemize Sahip Çıkalım” kampanyası başlattı.

Kampanyanın açılış törenine Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Çubuk Kaymakamı Mustafa Güler ve Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.


Konuşmasında Türkçe kelimeler yerine yabancı kelimelerin kullanılmasından duyduğu rahatsızlığa değinen Okul Müdürü Zekai Özgür’e Çubuk Kaymakamı Mustafa Güler’den gelen öneri  oldukça dikkat çekiciydi. Güler, "Yabancı kelimeler Türçeyi kirletiyor. Sayın müdürüm isterseniz Türkçe bir kelime olmayan okulunuzda geçen ’kolej’ sözcüğünü çıkararak başlayalım" dedi. 


Kampanyanın açılış törenine katılan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Akalın da yaptığı konuşmada kolej yerine okul kelimesini kullanarak Çubuk kaymakamı Mustafa Güler’in bu önerisine destek verdi. Akalın konuşmasında Türkçenin çok zengin bir dil olduğunu belirterek, "Yabancı kelimeler iş yerlerinde kullanılmalı. Hep birlikte Türkçemize sahip çıkalım" dedi. Türkçe’nin gelişimiyle ilgili bilgi veren Akalın, "Öğrencilerimiz dilimize sahip çıkmalı. Türkçe dünyanın en fazla konuşulan dilleri arasında. Dilimiz kimliğimizdir. Eğer dilimize sahip çıkmazsak, kimliksiz, benliksiz bir hale geliriz" dedi. Tören öğrencilerin oluşturduğu koronun "Anadilim Ses Bayrağım" isimli şarkı ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.