ÇUBUK ORTAOKULU’NDAN “TEKNO OYUN”

ÇUBUK ORTAOKULU’NDAN “TEKNO OYUN”

Çubuk Ortaokulu öğrencilerinin sergilediği Tekno-Oyun Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Şuayip YAMAN

 

Okul Müdürü Muharrem Tuncel tiyatro gösterisinin ardından yaptığı açıklamada; “Tekno Oyun’un ana teması teknolojini zararlarını sahneye koymak idi. Öğrencilerimiz teknolojinin faydasından çok zararının olduğunu sahneye koydular.

 

Teknoloji: İnsanların ihtiyaçlarına yönelik araç ve gereçlerin üretilebilmesinde gerekli olan bilgi, yetenek, yöntem ve teknikler bütününe denir. Bu tanımdan yola çıkarak teknolojinin yararları üzerinde durmamız gerektiği düşüncesinden hareketle öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte böyle bir oyunu sahneye koyduk.

Teknolojinin bilinçli kullanılmadığı durumlarda teknolojinin zararları ile karşı karşıya kalıyoruz! Bunun farkındayız.

Bilinçsizlikten bahsettiğimizde haliyle aklımıza ilk gelmesi gereken, çocuklardır. Bir yetişkinin teknolojiyi zararlı yönde kullanmasına “bilinçsizlik” diyebileceğimiz gibi “tercih” de diyebiliriz. Fakat çocuklar için “tercih” diyemeyiz. Çünkü çocuklar, teknolojik ürünleri zararlı yönde kullanırken kendilerine verdikleri zararın bilincinde değildirler.

Tam da bu sebeple, “Tekno Oyun” tiyatro oyunu ile teknolojinin yararları ve zararları hakkında öğrencilere yetişkinlere yararlı olduysak ne mutlu bize.

Çocuklar için teknoloji neyi ifade eder?”

Okul Müdürü Muharrem Tuncel; “Bilgisayar, tablet, telefon, televizyon, gelişmiş oyuncaklar ve benzeri, çocukların ilgi alanına girecek tüm teknolojik ürünler. Çocuklar için teknoloji bunlardan ibarettir.

Dolayısıyla konuyu çocuklar açısından değerlendirirken; sanayi makinelerini, tıbbi cihazları, savaş malzemelerini, tüm bunların yarar ve zararlarını konuşmamıza –şimdilik- gerek yok. 

Öğrencilerimiz sergiledikleri oyunla teknolojinin yararından çok zararını sahneye koydular. Bunda da son derece başarılı oldular. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını dilerim.”

 

Teknoloji iyi yönde kullanıldığında çok yarar sağlar ancak iyi şekilde kullanılmadığı zaman teknolojinin zararları ortaya çıkabilmektedir. Kısaca madde madde şeklinde bu zararları şöyle öğrenebilirsiniz;

 

  • Teknolojik aletlerde çok vakit geçirmek insan yaşamına zarar verir.
  • Teknolojik aletlerin yaymış olduğu zararlı etkilerden beyin olumsuz etkilenir.
  • Teknolojiye bağımlı olan insanlar asosyal insanlar haline gelmektedir.
  • Göz sağlığımızı olumsuz etkiler ve genç yaş da gözlük kullanmak zorunda kalabiliriz.
  • İnsan ilişkilerine zarar verir.

Bu güzel oyunda emeği gecen tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ediyorum” dedi. .

dscn6528-tile2.jpg

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.