Çubuk Mesleki Eğitim Merkezi’nin Projesi Kabul Edildi

Çubuk Mesleki Eğitim Merkezi’nin Projesi Kabul Edildi

Çubuk Mesleki Eğitim Merkezi’nin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na sunduğu ‘Modüler Mobilya Üretiminde CNC Teknolojisi Kullanımı’ projesi kabul edildi.

Çubuk Mesleki Eğitim Merkezi’nin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na sunduğu ‘Modüler Mobilya Üretiminde CNC Teknolojisi Kullanımı’ projesi kabul edildi.

Çubuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Üzüm, yaptığı açıklamada, kendi okulları koordinatörlüğünde hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan ‘Modüler Mobilya Üretiminde CNC Teknolojisi Kullanımı’ adlı Erasmus, mesleki eğitim projesinin Ulusal Ajans tarafından kabul edildiğini ve öğrencilerini Almanya’ya gönderdiklerini söyledi.

Yozgat Mesleki Eğitim Merkezi ile Şanlıurfa Viranşehir Mesleki Eğitim Merkezi’nin de ortağı olduğu proje ile 36 öğrencinin ve 3 öğretmenin Almanya’nın Frankfurt şehrinde eğitim ve staj faaliyetine katılmak için gittiklerini aktaran Üzüm, “Proje katılımcıları eğitim ve staj faaliyetinin dışında, CNC Tezgahı kullanılan işletmelere ve bu alanda eğitim verilen mesleki eğitim kurumlarına düzenlenecek teknik gezilere katılarak uygulamaları yerinde görme imkanını elde edecekler. Bu kapsamda yapılan yurtdışı hareketlilik faaliyeti yaklaşık 21 gün sürecek” dedi.  

Projenin öğrencilerine gerekli mesleki ve teknik eğitim imkanı sağlayarak kendilerini geliştirmeleri amacıyla hazırlandığını vurgulayan Üzüm, “Projenin, mobilya üretiminde ürün kalitesini yükseltmek, üretim zamanını kısaltmak, madde ve enerji sarfiyatını azaltmak, rekabet gücünü artırmak gibi nedenlerle kullanım alanı artan CNC tezgahları ile ilgili tanıtım, bakım, temel program yazma ve yükleme, kullanılan kesiciler ve operatörlük gibi eğitimlerin yurtdışı ortaklar bünyesinde uzman kişiler tarafından verilmesini ve bu konuda orada bulunan işletmelerde stajının yapılmasını kapsamaktadır”diye konuştu.

Öğrencilerinin eğitimlerini tamamladıktan sonra CNC bilen kalifiye eleman olarak istihdam edilme imkanı bulacaklarının altını çizen Üzüm, “Öğrencilerimiz eğitim gördükleri alanda üretim için kullanılan ve yeni çıkan malzemeleri görme fırsatı bulurken, bu malzemeler hakkında da detaylı bir bilgi edinecekler. Ayrıca projenin sonunda öğrencilerimiz CNC bilen kalifiye eleman olarak en iyi yerlerde istihdam edilme imkanı da bulacaklar”dedi.

Üzüm, merkezlerinin başarısına katkısı olan öğretmen ve öğrencilerine de teşekkür etti.

Kaynak: Çubuk Mesleki Eğitim Merkezi

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.