Çubuk Lisesi "Tübitak Bilim Fuarı" Açıldı

Çubuk Lisesi "Tübitak Bilim Fuarı" Açıldı

Çubuk Lisesinde öğrenciler tarafından hazırlanan projelerin sergilenmesi için TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı törenle açıldı.

Çubuk Lisesindeki açılış töreninde konuşan okul müdürü Mustafa Mesçioğlu, fuarda sergilenen 36 projenin 3 ay gibi bir sürede hazırlandığını söyledi.

Açılışta projelerden ziyade okulun isminin tekrar Çubuk Lisesi olarak değiştirilmesinin kendileri açısından çok önemli olduğunu dile getiren Mesçioğlu, kendilerine bu konuda destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Okulda bir çok yenilik ve yeni uygulamalar yaptıklarını anlatan Mesçioğlu, “Çubuk’ta ve Türkiye’de bir ilk olan bir proje evini ilk sizlerle açacağız. O nedenle bu yıl sadece TÜBİTAK için  burada değilsiniz. TUBİTAK ’ta yer alan 36 adet projemizin sergisi sizleri bekliyor. Hep birlikte bunları gezeceğiz. Ancak hem ismimizi sizlerle paylaşmak hem de projelerimizin açılışını sizlerle birlikte yapmak istedik. Bunu vurgulamamın sebebi de şu bu proje sürekli güncellenerek yenilenecek olan bir projedir. Yani bugün açılışını yarında da kapanışını yapmayacağım. Yıllar boyunca burası zeka oyunları bazında kullanılacak çok geniş kapsamlı bir proje. Böylece inşallah sayın müdürlerimiz de desteği ile bu projeyi bütün ilçemize yaygınlaştırmak istiyoruz. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise öğrencilerin emeklerinin geçtiği bu güzel sergiyi açmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin öğrenciler üzerindeki etkisinin büyük olduğunu dile getirdi.

Kendisinin de Çubuk Lisesi’nde okuduğunu hatırlatan Başkan Acehan, isminin yeniden değişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmasında okul hatırlarının unutulamayacağını vurgulayan Başkan Acehan, ”Bende 1972 yılında buraya kaydoldum ve 1975 bitirmiştim. O nedenle bu okulda uzun bir sürem geçti. Burada ki hatıralar, arkadaşlıklar unutulmayacak unutulmaz. O nedenle bunu dile getirmeyi kendime bir vefa borcu olarak bilirim. Buraya geldiğimde bir sürprizle de karşılaştım. Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi ismi bana da bir garip geliyordu ve alışamadığım bir isimdi. Çubuk Lisesi adını burada görünce bu değişikliği görünce başta Sayın Kaymakamımıza, Milli Eğitim Müdürümüze, Okul Müdürümüze ben çok teşekkür ediyorum. Okulumuz kendi asıl ismine Çubuk Lisesi ismine yeniden kavuşmuş oldu” diye konuştu.

Fuarda tarihi yapıtların maketlerinin yanında bir çok bilimsel proje ve öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisi yer alıyor.

Fuarın açılışına Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin, davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.