Çubuk Lisesi Boşaltıldı

Çubuk Lisesi Boşaltıldı

Çubuk Lisesi zorunlu olarak derslik sıkıntısı yüzünden tekli sistemden ikili sisteme geçmek zorunda kaldı.


1952 yılı yapımı (55 yıllık) Çubuk Lisesi Ana Binası; yetkililerin konuya yeterince ilgi göstermemeleri sonucu boşaltıldı. Bunun sonucunda Başkent'teki orta öğretim kurumları içerisinde başarıları ile ünlü Çubuk Lisesi tekli eğitim sisteminden, ikili eğitim sistemine geçmek zorunda kaldı.

Yatırım Onarım Tesisler Bölümü mühendislerinin, “Teknik İnceleme Raporu”na istinaden, 55 yıllık tarihi binanın boşaltılmasına karar verilmiştir. Bu Rapor'da; “Çubuk Lisesinde tarafımızdan yapılan incelemede, daha önce yaptığımız incelemeye oranla mevcut çatlakların sabit kaldığı fakat, binada farklı yerlerde yeni çatlaklar oluştuğu ve binanın bu haliyle tehlike arz ettiği, söz konusu binanın boşaltılarak detaylı (binadan deney numuneleri alınarak yapılacak test sonuçlarına göre statik analiz incelemesi) incelemeye tabi tutulması kanaatimizi belirtiriz.” Denilmektedir.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Yatırım-Onarım Tesisler Bölümü'nün zamanında müdahale etmemesi neticesinde, başlangıçta küçük olan çatlaklar giderek derinleşti ve büyüdü. İlgili birimin mühendisleri tarafından boşaltılması gerektiği raporu tanzim edilerek binanın boşaltılması istendi.

Bu nedenle Çubuk Lisesi zorunlu olarak derslik sıkıntısı yüzünden tekli sistemden ikili sisteme geçmek zorunda kaldı.

 

 

Kaynak:Çubuk Elif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
33 Yorum