Çubuk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Birinci Oldu

Çubuk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Birinci Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği'nin "Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri" kapsamında Türkiye 'deki imam hatip liseleri arasında düzenlenen "6. Arapça Yarışmaları Ankara 2. Bölge Seçmele

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği'nin "Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri" kapsamında Türkiye 'deki imam hatip liseleri arasında düzenlenen "6. Arapça Yarışmaları Ankara 2. Bölge Seçmeleri’inde Çubuk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 1. oldu.

Kazan Fuat Erkmen Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde Kazan Aile Yaşam Merkezinde yapılan yarışmalara 14 okuldan 63 öğrenci katıldı. Öğrenciler seçmelerde bilgi yarışması, Arapça şiir okuma ve Arapça metin canlandırma kategorilerinde ter döktü.

Arapça şiir okuma dalında Batıkent Anadolu İmam Hatip Lisesinden Rabia Kara, Arapça metin canlandırma dalında Çubuk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Firdevs Demir birinci oldu. Dereceye giren öğrenciler altın ve madalya ile ödüllendirildi.

Kategorilerinde birinci olan öğrenciler önce 9 ilin katıldığı Ankara bölgesinde, ardından da 21 Mayıs'ta Kayseri'de yapılacak olan Türkiye finallerinde yarışacak.

Etkinlikler kapsamında Kazan Fuat Erkmen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan Umutlu Gençlik Grubu'nun hazırladığı ve geliri yetim öğrencilere harcanacak el sanatları sergisi de açıldı.

Öğrencilerinin birinci olması hem okullarında hem de ilçelerinde sevinçle karşılandığını söyleyen Çubuk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hatice Bayrak, başarılarını her geçen gün daha üst seviyeye çıkartmak için öğretmen ve öğrencileriyle büyük bir gayretle çalıştıklarını belirtti.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.