Çubuk İmam Hatip Lisesinde Mezuniyet Töreni

Çubuk İmam Hatip Lisesinde Mezuniyet Töreni

Çubuk Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi'nin mezuniyet gecesi Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde öğrenci ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Çubuk İmam Hatip Lisesi, bu yıl 30 uncu dönem mezunlarını verirken Çubuk Anadolu Lisesi ilk mezunlarını verdi. Bu yılki mezuniyet törenine yoğun katılımın olduğu gözlemlenirken tören Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi"nde yapıldı.

Mezuniyet törenine Çubuk Müftüsü Ali Canbolat, Çubuk Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mustafa Mescioğlu, Çubuk İmam Hatip Lisesi Müdürü Durali Somuncu, müdür yardımcıları, öğretmenler, bazı bürokratlar ile öğrenciler ve velileri katıldılar.



Mezuniyet töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından kuran-ı kerim okunarak başladı. Törende Okul Müdürü Durali Somuncu, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada imam hatiplerin bu milletin özü olduğunu söyledi. Somuncu, her geçen yıl imam hatiplere olan ilginin salondan da anlaşıldığı gibi arttığını belirterek, mezun öğrencileri ve ailelerini kutladı.

Mezun olan öğrenciler adına müdür ve öğretmenlerden helallik isteyen Yunus Aytaç, ""Kimi zaman annemiz kimi zaman babamız oldunuz. Acı günümüzde ve mutlu günümüzde bizlerle oldunuz. Hakkınızı helal ediniz"" dedi.

Daha sonra kız ve erkek öğrencileri tarafından oluşan korolar da Tasavvuf Musikisinden örnekler sundu. Şiirlerin okunmasının ardından "Sakın Çimlere Basma" sikeçi ilgi ile izlendi. İmam Hatip Lisesinden bu yıl 64 öğrenci mezun oldu. Bu yıl imam hatip lisesinde kızlar damgasını vurarak ilk üç dereceyi erkeklere kaptırmadılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum