Çubuk Halk Oyunları Yarışması yapıldı

Çubuk Halk Oyunları Yarışması yapıldı

Çubuk Kaymakamlığı himayesinde Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen I. Çubuk Okullar arası Halk Oyunları Yarışması 03-04 Ocak 2009 tarihlerinde Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Yarışmanın ilk gününde ilköğretim okulları Minikler ve Yıldızlar kategorilerinde yarıştılar. Yarışmanın değelendirmesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İzcilik ve Halk Oyunları hakemleri tarafından yapıldı.



Minikler kategorisinde :

Bekir Yılmaz İ.Ö.O.
Yukarı Çavundur İ.Ö.O.
Yiğitli İ.Ö.O. oldu.
Yıldızlar kategorisinde ise:

Barbaros İ.Ö.O.
Yavuz Selim İ.Ö.O.
Şehit Piyade İ.Ö.O. oldu.
Yarışmanın ikinci gününde ise Gençler kategorisinde yarışmalar yapıldı. Geleneksel dalda Çubuk Lisesi, Sitilize dalda ise Çubuk Endüstri Meslek Lisesi birinci oldu. Çubuk Anadolu Lisesi yarışmaya gösteri grubu olarak katıldı, gösterileri ile göz doldurdu ve hakem heyetinden tam puan aldı.

Yoğun kar yağışına rağmen Çubuk halkı yarışmaya büyük bir ilgi gösterdi. Yarışmaya katılan okullara ödülleri, İlçe Kaymakamımız Meftun DALLI, Belediye Başkanımız Halil SOBA ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Mensur TOPRAK tarafından verildi.

İlçe Kaymakamımız Meftun DALLI yaptığı konuşmada bir toplumu diğer toplumlardan ayıran en önemli özelliğin kültürel farklılıklar olduğunu belirterek ulusların kültürlerine sahip çıktıkça, ayakta kalabileceklerini belirtmişlerdir.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Mensur TOPRAK ise konuşmasında eğitimde kültürel ve sosyal etkinliklerin önemine vurgu yaparak ilçemizde bir ilk olan halk oyunları yarışmasının bundan sonra daha kapsamlı olarak devam edeceğini belirtmişlerdir.

Belediye Başkanı Halil Soba da konuşmasında Kaymakamımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze düzenlemiş oldukları böyle bir etkinlikten dolayı teşekkür etti ve belediye olarak her zaman eğitime desteklerinin süreceğini belirtti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum