Çubuk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Yeni Kurslar Açıyor

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Yeni Kurslar Açıyor

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai Özdemir, Eylül ayı itibarıyla ilçe genelinde 45 yeni kurs açtıklarını bildirdi.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai Özdemir, Eylül ayı itibarıyla ilçe genelinde 45 yeni kurs açtıklarını bildirdi.

Önümüzdeki ayda da 30 yeni kurs açılacağının planladığını söyleyen Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe genelinde açtıkları yeni kurslar ve açılacak kurslarla birlikte yılsonuna kadar 6 binin üzerinde kursiyere eğitim verebileceklerini belirtti.

Özdemir, açılan kurslarla vatandaşları çeşitli meslek dallarına yönlendirmeyi ve bazı branşlarda beceri kazandırmayı amaçladıklarını, 15-20 kişiyi bulmaları halinde vatandaşların taleplerine göre de kurs açabileceklerini aktardı.

Yeteri kadar yerleri olmadığı için kursları bazı kamu kurum ve kuruluşlarının imkanlarını kullanarak ortak açtıklarını kaydeden Özdemir, "Biz, kursları açmadan önce bir alan çalışması ve anket çalışması yaptık. Buna göre hangi dallarda kurs açmamız gerektiğini de tespit ettik" dedi.  

İnsanların daha çok iş imkanı bulunan kursları tercih ettiğini ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız, yoğun olarak hijyen eğitimi,  4-6 yaş çocuk eğitimi, 0-18 yaş aile eğitimi, hasta ve yaşlı refakatçisi kurslarını tercih ediyorlar ve biz de bu konuda daha çok kurs açıyoruz. Bunlarla birlikte Osmanlıca, İngilizce, makine nakış, biçki dikiş, el sanatları, tel ve çivi ile takı yapma, tığ oyası, mimoza işi, kalorifer ateşçiliği, bilgisayar, arı yetiştiriciliği, kuaförlük, aşçı yardımcılığı gibi alanlarda da kurslarımızı açtık. Mezun olan lise öğrencilerimize yönelik üniversiteye hazırlanmalarına destek vermek amacıyla destek kurslarını da başlattık. Birde daha önceden açılan ve halen devam eden işaret dili, bağlama, keman, ney, wushu, tekvando ve satranç kurslarımız bulunmaktadır."

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/ankara-haber/cubuk-halk-egitim-merkezi-mudurlugu-yeni-kurslar-aciyor-1455931/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.