Çubuk Eğitim Uygulama Okulunda Mezuniyet Sevinci

Çubuk Eğitim Uygulama Okulunda Mezuniyet Sevinci

Çubuk Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, son sınıf öğrencileri için kep atma töreni düzenlendi, engelli oyun alanının açılışı gerçekleştirildi.

Fatih Mahallesi'ndeki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Çubuk Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinden mezun olan 26 öğrenciye diplomaları verildi. Okulun bahçesinde düzenlenen törene Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programın açılışında konuşan Okul MüdürüSatılmış Pürlü, kurum olarak orta ve ağır düzeyde engelli öğrencilere hizmet verdiklerini söyledi.

Bu yıl ikinci defa mezun verdiklerini hatırlatan Pürlü, okullarının fiziki anlamda yetersiz olduğunu ve ek bir binaya daha ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Pürlü, şöyle devam etti:

"Yeni bir bina için gerekli girişimlerimizi yaptık. Sağolsun belediye başkanımızda bizi bu konuda destekliyor. Amacımız öğrencilerimize daha iyi hizmet etmektir. Bu gün verdiğimiz mezuniyetle her ne kadar içimiz buruk olsa da özel çocuklarımızı şenlik havasında uğurlamak istedik. Ama bu uğurlama bir veda niteliğinde değildir, içlerinden büyük çoğunluğu inşallah iş hayatına başlayacak. Biz okul olarak her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz."

Kendilerine destek olan herkese teşekkür eden Pürlü, okul bahçesine engelli parkının da yapıldığını ifade etti.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da "Ne güzel öğrencilerimiz mezuniyet formalarını giymişler ve bugün mutlu bir şekilde okuldan mezun oluyorlar. Bundan sonraki hayatlarında kendilerine başarı diliyorum." dedi.

Belediye olarak okulun çevre düzenlemesini yapacaklarını anlatan Başkan Acehan, "İnşallah hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin bizden istediklerini en kısa sürede gerçekleştireceğiz." ifadesini kullandı.

Öğrenci velilerinden Mine Albay ise "Okul ile dostluk saygı ve sevginin daha iyi kavrayıp hayatın sadece bizlerden ibaret olmadığını anlamamıza vesile oldunuz. Öğrencilerimizin burada olduğu sürece paylaşmanın ve yardımlaşmanın önemini daha iyi kavrayabildik. Çocuklarımıza gösterdiğiniz ilgi, sevgi, anlayış ve hoşgörü için sizlere minnettarız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Acehan ve Arslan tarafından mezunlara diplomaları verildi. Diplomalarını alan mezunlar da sahnede kep attı.

Öğrencilerin dans gösterileri katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi. Mahalli sanatçılardan Ahmet Yılmaz'ın konser verdiği programda öğrenciler ve velileri gönüllerince eğlendi.

Programın sonunda Başkan Acehan ve davetliler, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli çocukların kullanımına uygun olarak yaptırılan oyun parkının açılışını gerçekleştirdi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.