Abdurrahim Somuncu   (Emekli Müftü)

Abdurrahim Somuncu (Emekli Müftü)

Çubuk Eğitim gönüllüleri derneği ne iş yapmaktadır.

 

                   Çubukta iki sene önce, eğitim gönüllüleri derneği ismini taşıyan bir dernek kurulmuştur.

                    Derneğin gayesi; üniversite imtihanını kazanan fakat mali durumu zayıf olan, öğrencilerden her sene sınıfını geçtiğini belgeleyen ve şucu bucu demeden, kimseyi ötelemeden öğrencilere burs vermektedir.

         Eğitim gönüllüleri dernegi, 2014 yılı itibariyle 82 öğrenciye burs vermiştir. Öğrencilerin 13 tanesi tıpta okumaktadır. Öğrencilerin her birisi Türkiye’nin her bir tarafında bulunan fakültelerde okumaktadırlar.

                Her ayın 20 si olunca, Çubu ziraat bankasındaki birikimden, otomatik olarak öğrencilerin hesabına burs paraları yatırılmaktadır. Dernek yönetiminin arzusu, gelirinin artması ve daha fazla öğrencinin elinden tutmaktır.

                   Bir ailede bir kişi okuyup tahsilini yapınca, o haneye bir ışık ve aydınlık girmektedir.              

                Derneğin geliri, dernek adına açılan “Hanım elleri lokantasında” pişirilen yemeklerin satışından, ayrıca Gönüllü hanımlar tarafından yapılan, hamur işlerinden: Makarna, mantı, erişte, gözleme gibi, imalatından elde edilen gelirlerle öğrencilerin burs paraları karşılanmaktadır.

               Bu lokantada, çalışmak isteyen,  bende bu işte varım, benimde sağlığımın zekâtı olsun diyen, bedenen çalışmak isteyen her hanım efendiye iş ve yer vardır.

                 Derneğin geliri Ayrıca hayırseverlerin yardımlarından hâsıl olan meblağlardan meydana gelmektedir. fıtra, zekât kurban eti ve kurban derisi, adak kurbanı gibi yardımlar makbuz mukabili kabul edilir.

                  Hanım elleri lokantasında toplu yemeklerde verilmektedir. Toplu yemeklerde lokantanın müşteri istiap haddi 60-70 kişiye yemek verilebilecek durumdadır. Allah (cc) kur’an-ı kerim maide süresi 48. Ayetinde “Hayırda yarışınız” buyuruyor.

               Bizde diyoruz ki sayın çubuklu hemşehrilermizle el ele gönül gönüle, bu işte yarış yapalım.       Bende bu işte varım diyen ve yardım etmek isteyen, hayırseverler için,  derneğin, Çubuk Ziraat Bankası şubesindeki hesabı ve dernek yetkilisinin telefon nomrası aşağıdadır. Mevla yardım edenlerin yardımlarını kabul buyursun.  Allah’a emanet olun.

                                                              

Not: Çubuk ziraat bankası Eğitim gönüllüleri derneğinin hesap nosu:530 14478-5001

Tel:8376979

 Cep :05053978482  

 

Bu yazı toplam 3475 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.