ÇUBUK BİLİM SANAT MERKEZİ’NDEN KAMU PERSONELİNE KORUYUCU “SİPERLİK MASKE” DESTEĞİ...

ÇUBUK BİLİM SANAT MERKEZİ’NDEN KAMU PERSONELİNE KORUYUCU “SİPERLİK MASKE” DESTEĞİ...

İlçemizdeki kamu personeline, yeni Corona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında, Çubuk Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü’nde üretilen 400 adet koruyucu “Siperlik Maske” desteği verildi.

 Şuayip YAMAN

Corona virüs tedbirleri kapsamında Kaymakamlık ve Belediye görevlileri seferber olurken, öğretmenler de “Siperli Maske” üretimine başladı. 

 

Çubuk Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde bir araya gelen öğretmenler, tasarlayıp geliştirdikleri üretim bant sistemi ile kamu görevlileri için siperlik maske üretimine geçti. 
 

İlçemizde yeni tip Corona virüs (Covid-19) salgınına karşı mücadele kapsamında sağlık, çalışanları, asayiş ve güvenlik güçleri ve diğer kamu çalışanları için Çubuk Bilim Sanat Merkezi Okul Müdürü Dr. Taner Aşçı, Müdür Yardımcısı Dr. Serkan Demir ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Bölümü Sorumlu Öğretmeni Özgün Devrim gönüllü olarak “Siperlik Maske” üretmeye başladılar.

 

Siperliği, yaptığı görev kapsamında vatandaşlara 1 m. yaklaşıp yanında yaklaşık 10 dakika kalan sağlık, emniyet ve asayiş ekipleri kullanıyor.

 

Siperliğin en büyük özelliği vatandaşla direkt temasta bulunan kamu görevlilerinin ilk etapta kendi sağlığını korumak.

 

Çubuk'ta yeni tip Korona virüs (Covid-19) salgınına karşı mücadele kapsamında sağlık çalışanları ve güvenlik güçleri için okul müdürü ve gönüllü öğretmenler siperlik üretmeye başladı.

Çubuk Bilim ve Sanat Merkezi Okul Müdürü Dr. Taner Aşçı, Müdür Yardımcısı Dr. Serkan Demir ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Bölümü Öğretmeni Özgün Devrim, 3 günde 400 siperlik ürettiler. Kamu kurumlarına dağıttılar.

Çubuk Bilim Sanat Merkezi Okul Müdürü Dr. Taner Aşçı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ülkemizdeki tüm Bilim ve Sanat merkezlerinde olduğu gibi, Çubuk BİLSEM olarak biz de Corona virüse karşı mücadelede bizde bir katkıda bulunmak istedik.

Çalışma arkadaşlarımızla bir araya gelerek bir model geliştirdik. Konu ile ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü ve Kaymakamımızı bilgilendirerek uygun olup olmadığı konusunu değerlendirdik.

İlçemiz Kaymakamlığın da desteği ile bu üretimi yapmaya başladık. Yaptığımız bu girişim karşısında başta sağlık birimleri olmak üzere ilçemiz kurumlarının gösterdiği ilgi ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ortaya koydu. Bu noktada süreci doğrudan destekleyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Alican KILIÇ ve İlçemiz Kaymakamı Sayın Adem KELEŞ bize büyük cesaret verdiler. Kamu çalışanı olarak bunu bir sorumluluk olarak görüyoruz.

İlçemizde görev yapan Sağlık, Asayiş ve Güvenlik ekiplerine çalışmalarında kolaylık sağlamak, kendilerini güvenli hissetmeleri için böyle bir girişimde bulunmaya karar verdik. İyi ki de karar vermişiz.

Siperlik için kullandığımız malzemeleri önceleri kendi imkânlarımızla, sonra da İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçedeki hayırseverlerin maddi katkılarıyla tedarik ettik.

Tasarladığımız siperlikleri hızlı bir şekilde üretmeye başladık.

Üretimde kolay dezenfekte (arınık) olabilecek malzemeleri seçtik.

Siperliklerin ana maddesi;

·         PVC,

·         Asetat

·         Lastik

·         Ve zımbadan oluşuyor.

Siperliğin üretim maliyeti oldukça düşük. (Bir siperliği maliyeti 2.80 TL.)  

Henüz üç boyutlu yazıcımız olmadığı için elle üretim yapıyoruz. Ancak bu şekilde çok daha hızlı sonuç alabiliyoruz.

3 boyutlu yazıcı ile bu kadar fazla siperlik yapamazdık. Üstelik maliyeti de yüksek (tanesi 5 TL:’ye mal oluyor.)

Üretim işine başladığımız ilk gün 65, ikinci gün 150 adet, üçüncü gün ise 185 siperlik olmak üzere 400 siperlik ürettik.

Bu siperliklerden;

* 20 adet İlçe Kaymakamlığı ‘Vefa Destek Grubu’na,

* 30 adet İlçe Jandarma Komutanlığı’na,

* 20 adet de İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’na,

* 200 adet Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi’ne,

* 50 adet Pursaklar Emniyet Müdürlüğü’ne,

* 15 adet Çubuk Emniyet Müdürlüğü’ne,

* 15 adet Aile Sağlık Merkezlerine (ASM),

* 33 adet 112 Hızır Acil Ambulans personeline tutanak karşılığı verildi.

* 17 Adet tali kurumlara verildi.

Ayrıca Ankara’daki okullara Video Desteği ile siperliğin yapım sürecini anlattık.

Bizim yaptığımız rehberlik sonucu Çankaya, Yenimahalle ve Mamak İlçesi bünyesindeki kurumlar önerilerini ve memnuniyetlerini geri dönüş yaparak ifade ettiler.

 

Siperliğin kullanım süresi ile ilgili de açıklamada bulunan Dr. Taner Aşçı, “Yaptığımız siperliklerin imalattan sonra kullanılmadan önce dezenfekte edilmesi konusunda bilgilendirme yapılıyor. Yapılan dezenfekte işleminin ardından kullanılıyor. Dezenfeksiyon işlemi alkol veya çamaşır suyu gibi temizleyicilerle kolayca yapılabiliyor. Bu siperlikler tek kullanımlık olmayıp, dezenfeksiyon sağlanarak tekrar tekrar kullanılabilme özelliğine sahip.”

 

Yaptıkları siperlikten maddi bir beklentilerinin kesinlikle olmadığını ifade eden Dr Taner Aşçı, Bunu bir insanlık görevi olarak görüyoruz. Bu ülkenin bize verdiği eğitimi zorlu zamanlarda hizmete dönüştürerek devletimizin çabalarına katkı sağlamak bizi mutlu ediyor. Hiçbir karşılık beklemeksizin üretim aşamasına destek veren çalışma arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ederim. Zorlu bir süreçle mücadele eden kamu çalışanlarına bir nebze olsun faydalı olabildik ise ne mutlu bize.

 

Çubuk Bilim Sanat Merkezi Okul Müdürü Dr. Taner Aşçı’ dan 200 adet koruyucu siperlik desteği alan Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Necati Kılınç, “Corona virüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında, sağlık çalışanlarımızın tedbirli kıyafetlerine destek amacıyla, Çubuk Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü tarafından 200 adet koruyucu siperlik verildi.

 

Kendi üretimleri olan koruyucu siperlikler sayesinde, sağlık çalışanlarımız kendilerini ve çevresindekilere karşı tedbirli olacaklar. Sağlık çalışanlarımız için yapılan bu güzel hediye için Çubuk Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü’ne ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz dedi.
    

ÖĞRETMENLER ÖDÜLLENDİRİLMELİ...

 

Çubuk Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde bir araya gelerek, tasarlayıp geliştirdikleri üretim bant sistemi ile kamu görevlileri için çok kısa bir zamanda “siperlik maske” üreten öğretmenlerimiz Çubuk Bilim Sanat Merkezi Okul Müdürü Dr. Taner Aşçı, Müdür Yardımcısı Dr. Serkan Demir ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Bölümü Sorumlu Öğretmeni Özgün Devrim’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
 

Kamu görevlilerinin çalışmalarına çok önemli destek ve katkılarından dolayı bu öğretmenlerimize sadece kuru tebrik yetmez. Amirleri tarafından da takdir ve taltif edilmeliler...

maske01.jpgmaske02.jpgmaske03.jpgmaske04.jpgmaske05.jpgmaske06.jpgmaske07.jpgmaske08.jpgmaske09.jpgmaske10.jpgmaske11.jpgmaske12.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.