Çubuk Belediye Başkanı

 

Dostlar,

Biz, yazmaya sizler okumaya devam edecek gibisiniz.

Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığımız bir yazımızın ardından yapılan ( olumlu-olumsuz fark etmez) yorumların ardından biz de âcizane bir yorum yazısı ile belediye başkanlığı konusuna el atmak zorunda kalmıştık. Belediye başkanlığı yapmak insanlara hizmet etmek güzel bir iş. Ancak görüldüğü kadar da kolay bir iş olmasa gerek.

 

Bu kardeşinizi tanıyanlar bilirler ki çoğunluğu idarecilik olmak üzere 33 yılımız kamuda geçti. Bunun yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında uzun yıllar yönetim kadrosunda yer aldık ve almaya da devam ediyoruz. Öte yandan Ak Parti"nin kuruluş öncesinden iktidara geldiği güne kadar Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yönetim kadrosuyla birlikteliğimiz sırasında da TBMM de milletvekili danışmanı ve grup danışmanı olarak görev yaptım. Daha sonra Tarım ve Köyişleri Bakanına Özel Kalem Müdürü olarak yardımcı olmaya çalıştık. Ardından yine Tarım Bakanlığında Eğitim Dairesi Başkanı iken TBMM Başkanımız Sayın Bülent Arınç müktesebatımızı bildiğinden TBMM"ye atamamızı sağladı.

 

Halen görevimiz devam ederken Kişisel Gelişim konularında verdiğimiz eğitimlerle de çeşitli kamu ve özel kuruluşlar bünyesinde çalışanların hizmet içi eğitimlerine giderek çağdaş Evliya Çelebi gibi dolaşıyoruz. Türkiye Bilardo Federasyonu As Başkanı olarak milli takım sporcularımız yurt içi ve yurt dışı müsabakalara götürürken, diğer yandan 30 yıllık üyelik ve tecrübelerimize dayanarak Türkiye Yazarlar Birliği"nin yurt içi ve yurt dışında düzenlediği etkinliklerde de görev yapıyoruz. Bu arada sayısı dokuzu bulan kitap yayınlarımızdan arta kalan boş vakitlerimizde de Çocuk Edebiyatçıları ve Sanatçıları Birliği Genel Başkanı olarak faaliyetlere devam ediyoruz.

 

Pekâlâ, bunları sizlere niye anlattık. Kendimiz övmek gibi bir düşüncemiz yok. Asla olamaz da. Ancak bazıları kendini anlatmış diyerek kızacaklar ama realite bu. Anlatamadıklarımı veya yazamadıklarımı da bilenler biliyorlar. Bazı konularda mütevazı olmaya gerek yok. Tevazuun nerede ve nasıl icra edileceğini az çok kanaat önderlerimizden öğrendiğimize inanıyorum. Bizi bilenler biliyorlar diyerek köşemize de çekilemeyiz. Birikimlerimiz bu olduğu halde çıkıp şurayı bana verin veya burayı istiyorum diyemiyoruz. Bizim düşüncemiz önemli ama yukarıdakiler ne düşünüyor onu iyi bilmek lazım. Biz susma hakkımız kullanırken Çubuk için hesabı olanların da aynı şekilde davranmaları gerekir. Şayet uygun görürlerse hanginiz belediye başkanı olursanız olun başımızın tacı olacaksınız.

 

Sevgili kardeşlerim hırsınızı aklınızın önüne sadece bu konuda değil hiçbir konuda geçirmeyin diyoruz. İnanıyorum ki aday adayı olacak kardeşlerim kendilerini o makama uygun gördükleri için aday olma arzularını gerçekleştirmektedirler. Doğrudur. Gerçekten orayı temsil edebilecek müktesebatınız vardır. Ancak yine de biraz kapıyı aralık bırakırsanız iyi olur. Her zaman söyledik ve söyleyeceğiz. Analar ne başkan adayları doğurmuştur diye.

 

Gelin aklın yolu bir ve beraber olalım kazanan Çubuk olacaktır. İstişare edelim. Kim daha yararlı olabilir veya kimi seçersek Çubuk"ta bazı konuları çözeriz. Geçmiş başkanların yapamadıklarını nasıl yapabiliriz. Ortak akılı nasıl kullanabiliriz bakalım. Geçtiğimiz dönemlerde yapılan hatalardan ders alarak Çubuk Belediye Başkanı olacak kardeşimizi nefis meselesi yapmadan ortak akıl ile aday gösterilmesi için Dr. Tuncay Acehan ve yönetim kuruluna yardımcı olalım. Onları da böylesi veballi bir işte yalnız bırakmayalım. Tabii bu anlattıklarımızı sayın doktorumuz isterse. Ki Tuncay Acehan"ı az çok tanıyan birisi olarak böylesi bir konuda bizlerin görüşlerini de alacağını biliyorum.

Sevgili dostlar, bu konu daha çok su kaldırır. Başka yazılarda buluşmak ümidiyle.

Başka Söze Ne Hacet

İşte Erbay Kücet!

Not: Sakın beni belediye başkanı aday adayı konumunda görmeyin. böyle bir düşüncemiz olmadığını ısrarla söylemiştim. selamlar

Bu yazı toplam 544 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar