''Çubuk Akademi’den Konya’ya Vuslat Yolculuğu'' etkinliği

''Çubuk Akademi’den Konya’ya Vuslat Yolculuğu'' etkinliği

Çubuk Belediyesi tarafından düzenlenen gezi kapsamında 100 öğrenci Yüksek Hızlı Tren ile Konya'ya gitti

Çubuk Belediyesi tarafından ''Çubuk Akademi’den Konya’ya Vuslat Yolculuğu'' sloganıyla düzenlenen gezi kapsamında 100 öğrenci Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Konya'ya gitti.

Çubuk Belediyesi tarafından bir süre önce okullarında başarılı lise öğrencileri arasından seçilerek kurulan ''Çubuk Akademi'' eğitim ve öğretim çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye tarafından Çubuk Akademi öğrencilerine yönelik eğitim ve kültür gezisi kapsamında hazırlanan ''Çubuk Akademi’den Konya’ya Vuslat Yolculuğu'' başladı. İlk defa YHT ile seyahat etme fırsatı bulan 100 öğrenci, 3 gün sürecek eğitim ve kültür gezisi boyunca çeşitli konferans ve etkinliklere de katılacak.

Çubuk Akademi öğrencileri ilk olarak otobüslerle Çubuk’tan hızlı tren istasyonuna götürüldü. Buradan başlarında Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Karakuş ile birlikte görevli öğretmenleriyle YHT’ye binen öğrenciler, Konya’ya hareket etti.

Çubuklu öğrencileri Meram Belediye Başkanı Toru karşıladı-

Öğrenciler Konya’da Meram Belediye Başkanı Fatma Toru tarafından karşılandı. Çubuklu öğrencilerle bir süre sohbet eden Toru, artık kadınlarında güçlü bir şekilde her alanda yer almaya başladığını söyledi.

Geçmişte eğitim ve öğretim alanında kızların yaşadığı sorunları hatırlatan Toru, bunların kıymetlerinin bilinmesini istedi. Toru, ’’Bizlere açılmayan kapılar, özellikle kızlara açılmayan kapılar şu anda çok güçlü bir şekilde açılmış oldu. Bunun örneğinin biri de şu anda karşınızda. İnşallah sizlerin de bu başarıyı yakalaması ve belli statülere gelebilmesi için biz tüm çabayı sarf edeceğiz. Bizlere göre çok daha rahat bir ortamdasınız. Özgürlüklerin, temel hak ve hürriyetlerin çok daha rahat olduğu bir ortamdasınız’’ dedi.

Daha sonra Selçuklu Müftülüğü Yunus Emre Kız Kuran Kursu’nda N.E.Ü. İlahiyat Fakültesi İslam ve Din Bilimleri Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Harmancı tarafından ‘Muhtemel Menkıbeler’ isimli konferans verildi.

''Muhtemel Menkıbeler'' isimli eseriyle Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 2010 yılında ''Yılın Hikayecisi Ödülü''nün sahibi olan Harmancı, insan eğitmenin, pişirmenin, insana şekil vermenin dünyanın en zor işi olduğunu söyledi.

''Gönülden sevince dünyada hiçbir sorun kalmaz''-

Harmancı, Mevlana’dan, Hacı Bayram’dan ve Eşrefoğlu Abdullah Rumi’den menkıbeler anlattı.

Marmara’da kazı yapılırken bulunan kimyasal maddeleri hatırlatan Harmancı, ’’Şimdi insanlık çevreyi korumak için can havliyle uğraşıyor. Sıkıntı çok yüksek ama bir türlü hallolmuyor. Çevreye verilen zarar bu millete, bu insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bizde bütün bilinçler gönülden geliyor. Gönülden sevince çevre sorunu da çözülür, kadına şiddet sorunu da çözülür, insanlar arasında adalet sorunu da çözülür. Kişi kendini bilince, Rabbinin yolu açılır, kişi Rabbini bilince alemde bilmediği bir şey kalmaz’’ diye konuştu.

Kaynak : AA

cubuk-akademi-den-konya-ya-vuslat-yolculugu-5555081_b.jpgcubuk-akademi-den-konya-ya-vuslat-yolculugu-5555082_b.jpgcubuk-akademi-den-konya-ya-vuslat-yolculugu-5555085_b.jpgcubuk-akademi-den-konya-ya-vuslat-yolculugu-5555087_b.jpgcubuk-akademi-den-konya-ya-vuslat-yolculugu-5555088_b.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.