Çocuklar mı Oynar?

Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Ankara"da Saklı Bahçe"de Üstün Zekâlı ve yetenekli Çocuklar Derneği, Keçiören Belediyesi ve TBMM"nin katkılarıyla düzenlenen 1.Çocuk Oyunları Festivali başarılı geçti.

 

Kısa adı ÜZYEÇDE olan derneğin Onur Başkanı TBMM Başkanı Köksal Toptan"ın da katılımıyla renklenen festivalde unutulan çocuk oyunlarımız minikler tarafından sergilenirken gerilere giderek çocukluğumuzun oyunlarını bir kere daha yaşadık. Aç kapıyı bezirgân başından tutun da yağ satarım bal satarım oyunlarına varıncaya kadar çelik çomaktan uzuneşek, güvercin takla oyunlarına kadar çocukluk günlerimizle bizleri buluşturan festival düzenleyicilerine candan teşekkürlerimi belirtmek istiyorum.

 

Elma şekeri ve pamuk şekercilerinin yanı sıra yöresel lezzetlerimizin de sergilendiği festivale Çubuk"tan Yükselen Koleji de bir stant ile katılarak hem Çubuk"u hem de kendi okullarının başarılarını anlatma imkânı buldular.

 

Özev Vakfı"nın da katkısı bulunan etkinlikte özellikle Tekin Başer"in ekibiyle birlikte bir ilki gerçekleştirmesini tebrik ederken, festivale katılan başta Polatlı Belediyesi olmak üzere Zonguldak, Bartın, Tokat il temsilcileri de örnek çalışmalarıyla festivale katılanlarca hem oyunları hem de yöresel kıyafet ve yemekleri ile dikkat çektiler.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bu yıl yapılan birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Köksal Toptan"ın çocuklar ile teker teker fotoğraf çektirmesi ve stantları gezerek görevli ve misafirlerle ilgilenmesi de kayda değer güzellikler arasındaydı.

 

Festivale Meclis Başkanımızın eşi Saime Köksal ile birlikte İçişleri bakanımızın eşleri de katılırken Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar da duyarsız kalmayarak festivalde bir müddet kalmıştır.

Cebeci Anadolu Teknik Lisesi"nin süslemelerini yaptığı etkinlikte folklor ekiplerinin yanı sıra özürlü eğiten kuruluşlarımızın Düzce"den gelerek katkı sağlaması da festivalin ayrı güzellikleri arasında sayılabilir.

Bu yazı toplam 719 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar