Çocuklar camilerde çikolatayla karşılandı

Çocuklar camilerde çikolatayla karşılandı

Çubuk'ta Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle camilere gelen çocuklar çikolatayla karşılandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Geç kalma genç gel'" temasına uygun olarak Çubuk'ta camiye gelen çocuklara ilçe müftülüğünün desteği ile cami imamları tarafından çikolata ikram ediliyor.

Çubuk Müftüsü Bilal Kara, yaptığı açıklamada, kutlamaların bu yılki ana temasının cami ve gençlik olduğunu söyledi. Ana temaya uygun ilçede etkinlikler düzenlediklerini belirten Kara, tüm camilerde din görevlileri tarafından gençlerin çikolata ile karşılandığını kaydederek, "Çocuklarımızın camide olmalarını çok önemsiyoruz. Bunun için çocuklarımızın camiyi tanımaları, mihrabı, kürsüyü, minberi tanımalarını istiyoruz. Çocuklarımızın camilerle iç içe olmalarını sağlamak amacıyla okullarımızla iş birliği içerisinde bu yılki etkinliklerimizi devam ettiriyoruz" dedi.
 
Çocukları camilerde görmekten çok mutlu olduklarını anlatan Mevlana Cami İmamı Bayram Şahiner de "İlk Müslümanların arasında gençler olduğunu hepimiz biliyoruz. Bundan dolayı bizlerin gençlere bakış açımız çok farklıdır. Özellikle yaz tatillerinde gençleri camiyle buluşturmak için çalışıyoruz. İnşallah bu hafta dolayısıyla da biz çocuklara ve gençlere olan ilgimizi biraz daha artırdık ve bundan sonra gençlere daha güzel çalışmalar yapmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.Camiye ilk defa geldiğini ve mutlu olduğunu söyleyen Sıla Özkuzukıran ise "Camiye dersimiz din dersi olduğu için camileri tanımak amacıyla geldik. Daha önce camiye hiç gelmemiştim. Çok güzel bir duygu ve bilmediklerimizi öğreniyoruz. 
 
Bundan dolayı öğretmenime çok teşekkür ediyorum" dedi.
Yurdagül Yılmaz da "Camiye gelmek güzel bir duygu, daha önce gelememiştim. Bundan sonra cuma günü ve perşembe günleri gelmek istiyorum. Aslında her gün benim için özel bir gün, camiye de her gün gelmek isterdim" şeklinde konuştu.
Camiyi çok sevdiğini ve bundan sonra sık sık geleceğini anlatan Şule Sarıkaya ise "Sınıftaki arkadaşlarımızla birlikte camiye ilk defa geldik. Caminin her yeri çok güzel, ben öğretmenime teşekkür ediyorum, böyle bir organizasyon düzenlediği için" diye konuştu.
Kendilerini camileri gezdiren öğretmenleri ve cami imamlarına çok teşekkür eden Beyza Nur Agaören de "Bu camiye ilk defa geliyorum. Daha önce hiç camiye gelmemiştim. Bu cami çok ilgimi çekti, güzel bir cami, ben artık hep camiye gelmeyi düşünüyorum. Özellikle cuma günleri ve bayramlarda gelmeyi çok istiyorum" ifadelerini kullandı. -
 
Kaynak: AA - Haberler.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.