Çocuk Meclisi üyelerinden huzurevine ziyaret

Çocuk Meclisi üyelerinden huzurevine ziyaret

Çubuk Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri, huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti.

Çubuk Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Gurbet Günenç başkanlığındaki üyeler, önce Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin'e ziyarette bulundu.

Şahin'e meclisin çalışmaları hakkında bilgi veren Günenç, yapmayı planladıkları çalışmalara destek istedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahin, kendilerine her zaman destek olacaklarını söyledi.

Taleplerini liste halinde kendilerine sunmalarını isteyen Şahin, "Bizim için sivil toplum kuruluşları ve özellikle de kent konseyi çok önemlidir. Biz her zaman size destek olacağız, bundan emin olabilirsiniz. Güzel çalışmalar yapmanızı bekliyoruz. Bu anlattıklarınızı da yaparsanız inşallah çok güzel çalışmalara imza atmış olursunuz. Ben ziyaretinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra "Gönüllü Torun Projesi" kapsamında Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan yaşlıları ziyaret eden Günenç ve beraberindekiler, yaşlılarla tek tek ilgilendi.

Günenç, çocukların ve gençlerin, yaşlıların nasihatlerinden ve tecrübelerinden faydalanmaları amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Proje kapsamında Çocuk Meclisi üyeleri olarak düzenli periyotlarla huzurevi ziyaretlerini gerçekleştireceklerini belirten Günenç, yaşlıların hem toplumun rehberi hem de bereketi olduğunu ifade ederek, "Bizlere destek olan Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt'e, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan beye ve burada bizleri kabul eden değerli büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz. Biz tüm çocukları en az ayda bir kez huzurevini ziyarete davet ediyoruz. Burada bulunan büyüklerimizin bizleri gördüklerinde gözlerinin içlerinin nasıl güldüğüne hep birlikte şahit olduk. Onların bu sevincine ortak olmak çok güzel bir duygu, inşallah bu ziyaretlerimiz bundan sonra da devam edecek" şeklinde konuştu.

Huzurevi sakinleri ise çocuklara hayata ilişkin tavsiyelerde bulundu. Yaşlılara çiçek hediye eden çocuklar, yaşlılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.