Çocuk Meclisi Başkanı Sıla Erdem Seçildi

Çocuk Meclisi Başkanı Sıla Erdem Seçildi

Çubuk’ta ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören çocukların sosyal, kültürel açıdan gelişimlerine katkı sağlamak ve ilçe yönetimine dahil etmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Çubuk Kent Konseyi Çocuk Meclisi, 2015-2016 dönem seçimleri yapılırken Meclis B

Çubuk’ta ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören çocukların sosyal, kültürel açıdan gelişimlerine katkı sağlamak ve ilçe yönetimine dahil etmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Çubuk Kent Konseyi Çocuk Meclisi, 2015-2016 dönem seçimleri yapılırken Meclis Başkanlığına Sıla Erdem seçildi.

-Çocuk Meclisi Toplandı

İlk olarak geçtiğimiz yıl kurulan ve kurulduğu tarihten itibaren Çubuklu çocukların sesi olmayı sürdüren Çubuk Kent Konseyi Çocuk Meclisi, yeni dönem meclis üyelerini ve yürütme kurulu üyelerini seçmek amacıyla toplantı düzenledi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen meclis toplantısına ilkokul ve ortaokullardan 44 çocuk katıldı.

-Başkan Adayları Heyecanlı Anlar Yaşadı

Çocuk Meclisi'ne farklı okullardan katılan ilk ve orta öğrenimdeki çocukların, birbirlerini etkilemek ve oy toplamak için yaptıkları konuşmalar hem rakiplerinin hem de toplantıya gözlemci olarak katılan büyüklerin ilgisini çekerken, çocukların başkanlık rekabeti heyecanlı anlar yaşamalarına neden oldu.

-Sıla Erdem Meclis Başkanı Seçildi

İlk ve orta dereceli okullardan okul temsilcisi öğrencilerin katıldığı genel kurulda yeni adaylık başvuruları alınarak propaganda yapmaları sağlandı. Adayların kendilerini tek tek tanıtmasıyla başlayan oylamanın ardından sandıktan çıkan oyları divan üyeleri tarafından tek tek sayıldı. Oylamanın sonucuna göre 2015-2016 yılı Çubuk Meclisi Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda Sıla Erdem Meclis Başkanı, Mustafa Can Özdoğan Başkan Vekili, Ali Gümüşoğlu ve Elifsu Demirbaş Başkan Yardımcıları, Eylül Özer, Berra Gecioba, Göktuğ Seven ve Ahmet Karabacak ise Katip olarak seçildi.

-Çocuk Meclisi Çok Güzel Hizmetler Yapacak

Başkan seçilmesinin ardından teşekkür konuşması yapan Sıla Erdem, kendisinin meclis başkanı olarak seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha önceki çocuk meclisi üyelerinin çalışmalarından daha güzel faaliyetler yapacağını söyleyen Sıla Erdem, “Evet güzel çalışmalar yapılmış ama biz ekip olarak daha güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Biz Çubuk için tüm kamu kurum ve kuruluşlarını harekete geçirerek çalışacağız. Savaşların son bulması, daha güzel bir gelecek için doğanın korunması, çocuk haklarının uygulanması, sağlıklı bir gelecek için başta sigara olmak üzere bağımlılarla mücadele edilmesini, dayanışma ve paylaşma duygularını geliştirmek gibi birçok alanda çalışmalar yapacağız. Büyüklerin çocuklarla iletişimini, biz çocukların büyüklerle iletişimini daha etkin hale getirmek öncelikli çalışmalarımız arasında olacak” şeklinde konuştu.

Erdem, büyüklere örnek olacak çalışmalara imza atmak için var güçleriyle çalışacaklarının sözünü vererek konuşmasını tamamladı.

cocuk-meclisi-baskani-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.