Budo Federasyonu Başkanı Taner Yalçıntaş, Yücelhan Spor Kulübünde

Budo Federasyonu Başkanı Taner Yalçıntaş, Yücelhan Spor Kulübünde

Yücelhan Spor Kulübünde düzenlenen kuşak törenine katılan Budo Federasyonu Başkanı Taner Yalçıntaş, kulüp antrenörü Raziye Akgül’e antrenörlük dam belgesi verirken imtihana katılan sporculara da kuşak belgelerini dağıttı.

Yücelhan Spor Kulübünde düzenlenen kuşak törenine katılan Budo Federasyonu Başkanı Taner Yalçıntaş, kulüp antrenörü Raziye Akgül’e antrenörlük dam belgesi verirken imtihana katılan sporculara da kuşak belgelerini dağıttı.

Çubuk’ta Yücel Han Spor Kulübünün Budo için çok ciddi çalışma yaptığını vurgulayan Budo Federasyonu Başkanı Taner Yalçıntaş, kısa zamanda ilçede sevilen bir spor dalı olduklarını ifade ederek, ’’Sağ olsun kulüp antrenörümüz Raziye Akgül hanım azmi ve disiplini ile Çubuk’ta bize güç veriyor. Kurslara katılarak hem kendini yetiştirildi hem de çok sayıda başarılı sporcular yetiştirerek federasyonumuza katkı verdi. Kendisine ve şahsında sporcularına teşekkür ediyoruz’’ dedi.

 

Törenin ardından2img_7795.jpg soruları cevaplayan Yalçıntaş, Budo sporunun 84 ülkede yapılmasına rağmen Türkiye'de 2010 yılında faaliyete geçtiğini ve 2013 yılında çok hızlı bir şekilde büyüdüklerini söyledi.

Kelime anlamıyla ‘sporcunun yolu’ anlamına gelen, Japon orijinli bir spor dalı olan budonun aslında bütün Uzak Doğu sporlarının temeli olduğunu belirten Yalçıntaş, ’’Uzak Doğu kökenli savunma sporlarının temeli budodur. Diğer savunma sporları budodan ayrılarak oluşturulmuştur. Kısacası budo, tek bir stili değil, tüm Uzak Doğu savunma sporlarını kapsayan bir spor dalıdır. Budo Sporları Federasyon'un altında 14 farklı stil bulunmaktadır’’ diye konuştu.

-’’400 kulüp ve 11000 sporcuya ulaştık’’

Türkiye genelinde temsilcilikler açmak ve kulüpler oluşturmak için kapı kapı dolaştıklarını vurgulayan Yalçıntaş, ’’Bizim federasyonun başına geldiğimizde 64 sporcumuz 14 kulübümüz vardı. Şuanda 400’e yakın kulübümüz ve 11 bin sporcumuz var. Türkiye’de 57 ilde temsilciliğimiz bulunuyor. Yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde çok ciddi büyüdük. Bu zaman zarfında çok ciddi uluslararası turnuvalara katıldık. Dünya şampiyonası için 12 sporcu ile Bosna’ya gittik ve tüm sporcularımız altın kemer aldılar. Geçtiğimiz ay Kıbrıs da oynanan dünya şampiyonasına 27 sporcuyla gittik ve burada da ciddi başarı elde ettik. Orada ki başarımızın sayesinde İSKA Dünya Federasyonu Türkiye temsilciliğini bize verdiler. Ülkemizin bayrağını gittiğimiz yerlerde dalgalandırmak için elimizden geleni yapıyoruz’’ dedi.

Tamamen kendi imkanlarıyla turnuvalar düzenlediklerini ve yurt dışındaki turnuvalara katıldıklarını anlatan Yalçıntaş, 2014 yılında yoğun bir turnuva dönemi geçireceklerini kaydederek, şunları söyledi:

’’Şimdi 2014’ te 7 bölgede 7 maçımız olacak ve 7 bölgenin ilk dörtlerini alıp Ankara’da Türkiye Şampiyonası yapacağız. Ayrıca İSKA ile birlikte 4 adet çok ciddi maç yapacağı. Bunların hepsini birleştirip Ankara’da tekrar bir Türkiye Şampiyonası daha yapacağız. Oradan çıkan sporcularımızı da alıp Mayıs ayında İspanya’da yapılacak Dünya Şampiyonası’na ve ardından Amerika’da oynanan ve 7 bin sporcunun katıldığı World Cup’a götüreceğiz. Biz bazı federasyonların yapmadıklarını yapıyoruz ve sporcularımıza sahip çıkıyoruz. Devletten hiçbir destek almadığımız halde sporcularımızın masraflarını kendimiz karşılayarak yurt dışı turnuvalara götürüyoruz. Tek amacımız ülkemizi yüceltmek ve bayrağımızı dalgalandırmaktır. Bu beni ve yönetim üyelerimizi çok mutlu ediyor.’’ 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.