Bisikletçiler Çubuk'tan Seslerini Duyurdu

Bisikletçiler Çubuk'tan Seslerini Duyurdu

Bisiklet Gönül Birliği üyeleri bisikletle geldikleri Çubuk'ta piknik yaptı.

Bisiklet Gönül Birliği Grubu üyesi 34 bisikletçi, mesire alanları ve doğal güzellikleri ile öne çıkan Çubuk'a gelerek, Çubuk-2 Barajı'nda gezip piknik yaptılar.

Çubuk'un doğal güzelliği ve bakir alanları ile nezih bir ilçe olduğunu, bu nedenle seçtiklerini söyleyen Bisiklet Gönül Birliği Grubu Lideri Mustafa Yetiş, yaptıkları etkinlik ile insanlara hafta sonu piknik için otomobil yerine bisikleti tercih edebileceklerini göstermek istediklerini belirtti.

Yetiş, şöyle konuştu:

''İnsanlar hafta sonları gezmek için kısa mesafelerde bile otomobili tercih ediyor. Biz de yaptığımız bu etkinlikle uzun mesafeli piknikler için bile otomobil yerine bisikletin tercih edilebileceğini insanlara göstermek istedik. Çubuk'u tercih etmemizin bir diğer nedeni de insanlarının cana yakın olması ve insana huzur veren el değmemiş doğal güzelliklere sahip olmasıdır.''

BİSİKLETLE TACİKİSTAN

Bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu göstermek istediklerini ifade eden Yetiş, gruplarında her yaştan kişi bulunduğunu kaydederek, '' Türkiye'nin her yerinden yaklaşık bin 700 kişilik bir grubumuz var. Her hafta bir etkinlik yapıyoruz. Önümüzdeki ay da 2 bin kilometrelik bir Ege turumuz olacak. Bizim bir arkadaşımız da bisikleti ile Japonya'ya gidiyor. Grubumuzun üyesi olan Gürkan Genç arkadaşımız şu anda Tacikistan'a ulaştı. Biz bu etkinliklerimizle her yere bisikletle gidilebileceğini gösteriyoruz. Bisiklet hem sağlıklı, hem zevkli bir ulaşım aracı'' dedi

BİSİKLET YOLU TALEBİ

Kara yollarında ve şehir içlerindeki yollarda bisiklet yolları oluşturulmasını istediklerini dile getiren Yetiş, bunun hayati önem taşıdığını belirtti. Böylece bisiklete binenlerin sayısının da artacağını söyleyen Yetiş, ''Örneğin Ankara-Çubuk yolunda bir güvenlik şeridi çizilerek bisiklet yolu oluşturulsa Çubuk'a her hafta gruplar halinde birçok bisikletsever gelir. Ayrıca kendilerini yolda güvende hisseden daha çok insan bisikletlere binmeye başlar ve bu şekilde ülkemize ve bireylere ekonomik bir katkı sağlanmış olur'' diye konuştu.

Diğer yandan, dağ bisikleti sporcusu arkadaşları Çağatay Avşar'ı trafik canavarına kurban verdiklerini söyleyen Yetiş, kazaya sebep olan kişinin bir an önce yakalanmasını istediklerini ve yakalanıncaya kadar trafik canavarını protesto için yakalarına siyah kurdele ve bisikletlerine de siyah bant takacaklarını belirtti.

Çağatay Avşar'ın Gölbaşı ilçesinde antrenman yaparken trafik kazası nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade eden Yetiş, bu kazayı görenlerin, bilenlerin polise ihbar etmelerini istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.