BİR YUVA’DA SEN KUR

BİR YUVA’DA SEN KUR

HAYIRDA YARIŞMAYA DAVET‏

          2000 yılı başında kurulmuş ve daha sonra HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneği bünyesine katılmış olan Yuvamız Evlendirme Bürosu, bugüne kadar 80 çiftin (160 kişi) yuva kurmasına vesile olarak hayırların en güzelini yerine getirmeye çalışmıştır. Halen uygun aday bulamadığı için bekleyen, gelin ve damat adaylarımız mevcuttur.             

          Ülkemizde gittikçe artan “flört yangını - nikâhsız birliktelik”e karşı “evlenemeyen gençlerin evlenmelerine yardımcı olalım” çağrısı ile yeni bir çalışma dönemine girilmiş ve “BİR YUVA DA SEN KUR” sloganıyla bir yardım kampanyası başlatılmış ve yeni bir hayrın kapısını aralamıştır. 

Resim 

Allah’ın (c.c) yarattığı ve bizim bildiğimiz, bilmediğimiz birçok faydası olan “şehvet” bir teraziye benzetilirse, bunun bir kefesi nikâh, diğer kefesi ise zinadır. Nikâh’a ağırlık veren toplumlarda zina kefesi hafif kalır ve yukarıya kalkar. Ama bunun tersi de vardır ve maalesef bu gün ülkemiz de buna şahit olmakta ve hepimiz büyük vebal altında kalmaktayız. 

Ülkemizde imkânsızlıktan dolayı evlenemeyen gençlerin sayısı büyük rakamlara erişmektedir. Bu günkü ekonomik şartlarda asgariden bir yuvanın kurulmasının maliyeti çok yüksek olmakta ve gençlerimizin buna gücü yetmemektedir. Gelinlik çağına giren kızlarımız ve maddi imkânsızlıklar sebebiyle çeyizlerini hazırlayamamaktadırlar. 

Adaletiyle bütün insanlığa örnek olan Hz. Ömer; “Bekâr bir genç gördüğümde doğabilecek şer’den dolayı tüylerim ürperir. Ömrümden üç gün kaldığını bilseydim, o üç gün için yine de evlenmek isterdim” demiştir.  

Atalarımız evlenemeyen geçlerin acısını ve sorumluluğunu omuzlarında hissederek buna çözüm aramışlar ve “evlenemeyen genç kızlara çeyiz vakfı” gibi vakıflar kurmuşlardır. Derneğimiz de bu yolda çalışmalar yapmış ve Ramazan ayı yaklaşırken bir kampanya başlatarak, “Ben de bir yuvanın kurulmasına yardımcı olacağım” diyen bütün hayır sahiplerini “Hayırda yarışmaya…” çağırmaktadır. 

Kampanyamızda, evlendirerek yuvalarını kurmak istediğimiz fakir gençlerden hedefimiz ilk etapta 100 gence ulaşmak olacaktır. Bu rakamlara ulaşabilmemiz, sizlerin bu kampanyamıza göstereceğiniz ilgiye bağlıdır.  

Evlenemeyen fakir gençlerimizin elinden tutarak, zekâtlarınızı ve bağışlarınızı derneğimizde toplamanızı veya sizi her ay en az 100 TL ile hayır kazanımıza bir çimcik de olsa tuz koymaya davet ediyoruz. 

Kampanyada maddi ve ayni (ev malzemesi) yardım edeceklerin aşağıda bildirilen banka hesap numaramıza havalelerini yapmaya, çevresinde imkânsızlıktan evlenememiş gençlerin de “yuvamizda@gmail.com”  adresimize not ettirmelerini rica ederiz. Bize başvuran ve evlenmek isteyen fakir bir gencimizi bu hayır sahiplerine yönlendirerek hayrın yerine ulaşmasını sağlayacağız. 

                                                                          YUVAMIZ EVLENDİRME BÜROSU 

Nevzat Laleli Genel Başkan 

 

Vakıflar Bankası Maltepe Şb. Hs. 00158 0072 999 66421  

IBAN TR68 00015 00158 0072 999 66421                                                                                                   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.