“Bir ömür inançla taşıdığımız gömlek, MİLLİ GÖRÜŞ”

 

            Başlığını yukarıda verdiğim kitabım inşallah yayınlanmak üzere. Bu kitabımda 1969 ile 2016 yılları arasında neleri, niçin ve nasıl yaptığımı anlatmaya çalıştım. Ümit ederim ki gençliğimiz, bu çalışmalarımı inceleyerek  “İnanç varsa, imkân da vardır” diyen Hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yanında çalışan bu ağabeylerini hayır dua ile anarlar.

            Konuya girmeden önce bazı önemli kurallarımızı yeniden gözden geçirelim.

            “Hesaba çekilmeden önce, kendinizi hesaba çekiniz.” hadis-i Şerifi gereğince, şu soruları kendimize sorarak, makul cevaplar almalıyız.

            İyi niyetli olmak her zaman bizim doğru işi yaptığımızı göstermez. Çoğu zaman “Cehenneme giden yollar, iyi niyet taşları ile döşenmiştir.”

Yaptığımız iş, sonunda kimin işine yarıyor? Bu iş, Allah ve Resulünün emirlerine uygun mudur? Yoksa nefsimizin ve şeytan’ın bizi aldatması mıdır?  İyi bilmeliyiz ki Siyonizm, “Ben Müslüman’ım, diye diye sizi kendine hizmet ettirecek kadar tecrübeli ve usta bir ifsat şebekesidir.”

“İnsanın hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır.” Hadis-i gereğince her zaman ve her şart altında başkalarına faydalı olmaya çalışmalıyız? “Ben emekliyim, ben tatildeyim, ben idareciyim, ben hastayım veya yorgunum…” gibi bahaneler arkasına saklanarak, yapmamız gerektiği halde yapmadıklarımızdan, yapmamamız gerekirken yaptıklarımızdan  hesaba çekileceğimizden gafil olmayalım.

“İki günü birbirine müsavi (denk) olan ziyandadır.” Hadis-i Şerifi gereğince her gün daha ileride olmak için çalışıyor, zamanımızı programlıyor muyuz? Programımıza yeni çalışma çeşitleri ve çalışma hacmi ilave ediyor, onları yerine getirmek için bütün varlığımızı o işler için harcıyor muyuz?

“Allah’ın nezdinde (katında) benim yerim ne kadardır? diyor ve bunu gerçekten merak ediyor muyuz? O zaman hemen kendimizi murakabe ederek, “Acaba Allah’ın, benim nezdimde yeri ne kadardır?” diye ölçüyor muyuz? Yani dünya işleri arasında, çoluk çocuk ve mal mülk yanında siz Allah’a (c.c) ne kadar yer arıyorsunuz? Siz, dünyalık işleriniz arasında Allah’a ne kadar yer ayırmışsanız, Allah’ın nezdinde ki yeriniz de o kadar olacaktır.

Allah (c.c) beni tutuyor mu?” diye merak ediyor muyuz?  Allah’ın size neleri nasip ettiğine, hangi hayırlı ve şerli işte olup olmadığınıza bakınız. Hep hayırlı işlerde istihdam ediliyorsanız, Allah’ın (c.c) sizi tuttuğundan emin olabilirsiniz. Yok, eğer paranızı, emeğinizi, ilminizi, gençliğinizi, sıhhatinizi ve nefesinizi yanlış yerlerde kullanıyorsanız, baştan bilmelisiniz ki siz, “boşa kürek çekiyorsunuz.” Sonu hüsran olacak bir uğraşıya kendinizi kaptırmış, gidiyorsunuz.

MİLLİ GÖRÜŞ ÇALIŞMALARIM

Aşağıda liste halinde verdiğim çalışmalara kesinlikle kendim talip olmadım. Ama bu görev bana verilince de bütün gücümle o görevleri yerine getirmeye çalıştım.

            1969 yılında Mühendislik derslerime Hoca olarak giren Prof. Dr. Necmettin Erbakan hemen yanında ve yakınında, onun çalışmalarına yardımcı ve destek oldum. Bu halin, herkese nasip olmayan bir büyük “Lütfi ilahi” olduğuna inanıyorum.

            Odalar Birliği Genel Başkanlığı ve 1969 Bağımsız Milletvekilleri harekâtında “bir Ulusal gazetenin Ankara muhabirliği” ile Ankara Bağımsız milletvekili Elektrik Mühendisi Osman Kirişcioğlu’nun yardımcılığını yaptım.

            MNP Milli Nizam Partisi Gençlik kolları Genel Başkanlığını yürüttüm.

            MSP Milli selamet Partisi Ankara Yenimahalle ilçe Başkanlığı ve Gençlik kolları Genel Başkanlığı, MSP Ankara Milletvekili adaylığı (1977) çalışmalarım oldu.

            Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Müşavirliği ile Ağır sanayi Yüksek ihtisas okulu Yönetim Kurulu Başkanlığı, Konya Bağımsız milletvekili adaylığı (1981) yaptım.

            Türkiye Kur’an Kursları Federasyonu Genel Başkanlığı, RP Refah Partisi Denizli Milletvekili adaylığı (1983) çalışmalarım oldu.

            MGV, Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanlığı, RP Ankara Milletvekili adaylığı (1995)

            POAŞ Petrol Ofisi Yönetim Kurulu üyeliği,

            Halen MGV Şeref Başkanlığı görevini yürütüyorum.

            1999 Büyük Marmara depreminden sonra “Yuvamız evlendirme Bürosu” sahipliği, Eylül/2016 yılına kadar 81 çift (162 gencimizin yuvasının kurulması)na çalıştım.

            Yazarlık (12 Yerel Gazete ile 20 internet sitesi) yapıyorum.

            “Mutlu insan, Sağlam aile, Güçlü toplum” için çalışan HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneği Genel Başkanlığını üstlendim.

            Gençlerimizin ve özellikle kızlarımızın yandığı “Flört Yangını” kitabının yayınlanması (İkinci baskısının da yapıldı), Müslüman’ın itikadî ve fıkhî hatalardan kurtulabilmesi için “Dünya ve ahiret SAADETİ” kitabının yayınlanması (ikinci baskısı yapıldı) ve dağıtılması yapışıyor.

            Ve yayına hazır (Temmuz/2016) kitaplarım, “Müslüman’da seviye” “Bir ömür inançla taşıdığımız gömlek, MİLLİ GÖRÜŞ” bulunmaktadır.

“MEDYA,  en güçlü silah” “Duyamadığımız çığlıklar” “Nikâhla gelen mutluluk” “GÜÇLÜ TOPLUM OLMAK” “Gıda terörü GDO’lu gıdalar”…

            Rahmetli Prof. Dr. Esat Çoşan’a, yaptığım çalışmalarımı kısaca anlatınca, bana; “Ooo… Senin hayatın ne kadar renkli geçmiş böyle…” diyerek duygularını ifade etti.

            Allah’dan duam, “hepimizin rızasına uygun ameller yapmamızı nasip etmesi ve bizleri rızasın eriştirmesini” dilemektir.

            Muhabbetlerimle… 11.Temmuz.2016

                                                                                                          Nevzat Laleli

                                                                                                          Makine Mühendisi

                                                                                                          HAY-DER Genel Başkanı

                                                                                                          MGV Şeref Başkanı

                                                                                                          Yazar

 

 

Bu yazı toplam 888 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar