BİLİM ARKADAŞIM OLUR MUSUN?

BİLİM ARKADAŞIM OLUR MUSUN?

Projemizin amacı; Bilim, fen ve doğa etkinliklerinde çocuklar kendi yaş grubundan ve kendi gelişim seviyesine uygun diğer çocuklarla bir araya getirerek, sosyal becerilerini geliştirmesine imkân tanımak, ortak aktivitelerde bulundurmak. Ortak ilgi alanlar

Projemizin amacı; Bilim, fen ve doğa etkinliklerinde çocuklar kendi yaş grubundan ve kendi gelişim seviyesine uygun diğer çocuklarla bir araya getirerek, sosyal becerilerini geliştirmesine imkân tanımak, ortak aktivitelerde bulundurmak. Ortak ilgi alanları olan yaşıtlarıyla arkadaş olup onlarla bilgi alışverişinde bulundurarak, birlikte deney yapma fırsatı edinmelerini sağlamak.
Basit, zararsız ama eğlenceli deneyler sayesinde çocuklar bilimsel aktivitelerde bulunmaktan keyif almaya başlarlar. Hatta küçük çocuklar için bilim sihir gibidir.
Normalde suya batmasını bekledikleri toplu iğnenin suya batmadığını görmek onları şaşırtır ve sebebini öğrenmeye teşvik eder. Böylece çocuklar küçük yaşlardan itibaren bilime ilgi duymaya başlarlar.
Çocuklar yapılan deneyleri gözlemledikçe ve kendileri deney yaptıkça araştırma yapma, soru sorma ve merak etme istekleri oluşur. Böylece başkalarının dikte ettiği bilgileri sorgulayan ve düşünen bireyler haline gelirler.
Bu da hem okul hayatında hem de günlük hayatlarında başarılı bireyler olmalarını sağlar.
Bu minik araştırmacıların merak duygularını ve öğrenme isteklerini ilerleyen yıllarda da sürdürmelerini sağlamak için onlarla birlikte basit deneyler yaparak bilim,
fen ve doğa etkinliklerine ilgilerini çekmek, böylece deney yaparak çocukların hem küçük yaşlardaki hem de ilerleyen yıllardaki gelişimini desteklemeyi amaçlamaktayız.
Atatürk Ortaokulu Anasınıfı öğretmeni Gülay YURTTAŞ ve öğrencilerimle başladığımız projemize 7 farklı ilden 8 farklı okul ve 9 ortak üyemizle uzaktan eğitimde de keyifle devam etmekteyiz.

Proje koordinatörleri çubuk Atatürk ortaokulundan Gülay YURTTAŞ VE Pursaklar 80. Yıl Anaokulundan çiğdem ERSOY dur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.