Bilgi evi törenle hizmete açıldı

Bilgi evi törenle hizmete açıldı

Çubuk Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından hizmete açılan Bilgi Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Çubuk Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından hizmete açılan ‘Bilgi Evi’ düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ankara Bulvarında Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu’nun yanında açılan 2 katlı ‘Bilgi Evi’ düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu(SHÇEK) Genel Müdürü Dr. İsmail Barış, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, SHÇEK İl Müdürü Lale Öcal, İl Müdür Yardımcısı Salih Çakırgöz, Tuna Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Tuna-Der) Genel Başkanı Recai Turgut, Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, okul müdürleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bilgi Evi'nde yapılan törende konuşan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Bilgi Evi’nin Çubuk’a hayırlı olmasını diledi. Gençlerin aydınlık Türkiye’nin mihenk taşları olduğunu ifade eden Başkan Özden,  ’’Yavrularımız kendinizi ne kadar geliştirirse, ülkemizin geleceği o kadar aydınlık olur. Açtığımız Bilgi Evi’nde maddi imkansızlıklardan dershaneye gidemeyen yavrularımız, yabancı dilden bilgisayara, matematikten fen bilgisine kadar her türlü eğitimi konusunda deneyimli öğretmenlerden alacaklar.  Sadece ders çalışmakla sınırlı değil, burada, sosyal ve sportif faaliyetlerden de yararlanma imkanı bulacaklar. Ben bu hizmete katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun diyorum. Sağ olsun Milli Eğitim Müdürlüğü de Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile burada yavrularımıza hizmet verecek hocalarını temin edecekler. Şuan kayıtlı 150 öğrencimiz var, ama bu sayı 250’ye çıkacak kayıtlarımız devam etmektedir’’ dedi.

Önümüzdeki yıllarda da yeni bilgi evlerini de açacakları müjdesini veren Başkan Özden, ’’Önümüzdeki yıllarda da yenilerini açmayı planlıyoruz. Çubuk halkı ve çok değerli öğrencilerimiz bu hizmete layık. Öğrencilerimiz bilgi evlerinde okuldan arta kalan zamanlarında rehber öğretmenlerinin eşliğinde ders çalışabilecek ve kitap okuyabilecekler’’ diye konuştu.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu(SHÇEK) Genel Müdürü Dr. İsmail Barış’da Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’i eğitime yaptığı yatırımlar nedeniyle kutlayarak, ’’İlmin ve bilimin mutlaka insan hayatı için fevkalade dünya ve ahrette için de önemli olduğu bilinmektedir. İlimi ve bilimi arifane bir şekilde bir fanus içerisine alarak insanımıza hizmet, çok daha mükemmel sonuçlar doğura bilmektedir. Şimdi burada belediyemizin belki asli görevlerinde gözükmeyen, ama tali görevlerinden olan ben çocuğuma matematik, fizik dersi aldıramıyorum bunun için ekonomik gücüm yok diyen ailelerin çocuklarına Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde bu derslerin öğretilmesi, imkansızlıklar yüzünden çocuğuna daha iyi imkanları sağlayamayan ailelere belediye olarak devlet olarak biz sizin yanınızdayız, sizi yalnız bırakmayacağız, gücümüz ve kudretimizle size destek olacağız demeyi ve onlarında vatandaşlık psikolojisini yukarıya çıkarmak gibi ulvi bir görevle burayı hazırlamışlar. Bu bilgi evini inşallah geliştirecekler ve çocuklarımızın başarılarına katkı sağlayacaklar. Çalışkan başkanımıza teşekkür ediyoruz ve yürekten kutluyoruz. Eğitim alanındaki yatırımların daha da artmasını diliyoruz’’dedi

Konuşmaların ardından SHÇEK Genel Müdürü Dr. İsmail Barış, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, Ak Parti İlçe Başkanı Acehan ve Başkan Özden bilgi evinin açılış kurdelesini birlikte kesti. Daha sonra protokol bilgi evini gezerken, SHÇEK Genel Müdürü Barış, ders sınıfındaki tahtaya ilk yazısını yazdı. Başkan Özden’de bilgi evi’ni misafirlere tanıttı.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.