Bilardo Şampiyonası

Bilardo, ülkemizde gelişmekte olan, seyirci sayısı ve ilgisi gün geçtikçe artan bir spor dalı olmaktadır. Özellikle bilardo oynayan sporcuların çevresi, en sadık taraftar ve destekçisidir.

Geçtiğimiz hafta Ankara"da düzenlenen Türkiye Bilardo Şampiyonası Etlik Antares"te devam ediyor. Bu vesile ile düzenlediğimiz kahvaltılı basın toplantısına medyanın ilgisi iyiydi. Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü ile birlikte katıldığımız toplantı sonrasında milli takımı oluşturan sporcularımızla sohbetlerimizin yanı sıra spor yazarları ile yaptığımız konuşmalarda bilardonun Türkiye"de daha sevilir, daha oynanır ve salonların durumları ile ilgili önerilerimizi ve projelerimiz tartışmış olduk.

 

Uğur Kurugöllü yıllarını bilardo camiasında geçirmiş deneyimli ve pozitif bir insan olması dolayısıyla  yönetim kurulu tarafından sevildiği gibi sporcular arasında da sevilmektedir. Bilardonun okullara yayılması ve bilardo salonlarından alınan eğlence vergilerinin kaldırılması gibi mevzuat çalışmalarının yanı sıra sporcuların Avrupa ülkelerinde deneyim kazanmaları için elinden geleni yapan Kurugöllü"ye destek vermek gerekmektedir.

 

Bilardo sporunu, dar küçük ve sigara dumanı olan ortamlardan, modern ve nitelikli salonlara taşımanın gayretini gösteren Türkiye Bilardo Federasyonu bilardo sporunu kurumsal bir çerçevede, spor mantığı içinde algılanmasını sağlamak ve gelecek nesillere bu sporu tanıtmak amacıyla özellikle de gençlerin kötü alışkanlıklarla tanışmamaları için çaba göstermektedir. Bize düşen bu çabalara destek vermek ve alt yapı çalışmaları yapan kurum ve kuruluşlara yardımcı olmaktır.

 

İşte bu kuruluşlardan birisi de Ankara Etlik"teki  Rollıng Ball spor merkezidir ki bowling ve bilardonun Ankara"daki yeni adresi diyebiliriz. Girişimcileri  tebrik ederken böylesi salonların çoğalması arzumuzu da yinelemiş olalım.

  • Bayanlar 3 Bant Ferdi 1. Etap
  • Gençler 3 Bant Final Türkiye Şampiyonası
  • Snooker Türkiye Şampiyonası
  • Pool Bayanlar-Erkekler Türkiye Şampiyonası

 

Olarak devam eden Türkiye Bilardo Şampiyonası"nda seyirci olmak veya milli takım oyuncularını seyretmek onlarla tanışma fırsatı bulmak isterseniz 24-27 Temmuz 2008 tarihlerinde Etlik Antares Rollıng Ball"a gelmenizde yarar var.

 

Bu vesile ile şampiyonaya katılan sporcularımıza da başarılar dilerim.

 

Bu yazı toplam 1284 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar