Belediye Başkanı Nasıl Olmamalı? Yorumlu ve tekmili birden Son Dakika

Sevgili Çubuklular bu yazımızda yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesi bir beyin fırtınasını birlikte yapalım istedik.

Bu nedenle yazımızın başlığını da olumsuzluktan yola çıkarak olumluya yaklaşım olacak şekilde atıverdik. Hani öylesine bir yazı işte. Hem rahat okunacak, hem de alt tarafa yorum yapacak olana arkadaşlarımıza kolaylık olsun diye düşündük. Düşünemediğimiz bir konu ise yapılacak yorumların fazla olması nedeniyle editörlerimizin yorulacağıdır.

Sizlere yardım olsun diye veya saz aşıklarının atışmalarda yaptığına benzer bir ayak verelim istedik. İyi niyetle kaleme aldığımız yazımıza yorum getirecek olanların isimlerini yazmaları zorunlu olmamakla beraber isterlerse gerçek isimleriyle de yaılarını ve yorumlarını yapabilirler. Ancak üslup, edep ve kalite hepsinden önemlidir. Birbirimiz kırmadan tahammül sınırlarını zorlamadan kaleme alacağınız her yazı editörlerimizce incelendikten sonra bu köşeden yayınlanacaktır.Sevgili Çubuklular veya Çubukhaber okurları, daha doğru bir ifade ile Çubukhaber müdavimleri var mısınız aşağıdaki yazımıza göz atmaya..

Kolay gelsin editörümüze..

Bana kızacak amma yerel seçimler öncesi bir nabız yoklaması çekelim istedik.

Belediye başkanı nasıl biri olmalı?

Mesela bayan bir belediye başkanı bir ilk olabilir mi?

Başkan olacağın partisi önemli mi?

İktidar partisinden olursa daha mı iyi olur? Veya tam tersi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ile Çubuk Belediye Başkanı aynı partiden olsa iyi olmaz mı?

Başkan adayında aranılan vasıflar ve genel anlamda beklentileriniz nelerdir?

Nasıl projelerle karşınıza çıkıp oy istemesini beklersiniz?

Tüm bunları araştırmak için isminiz vermeyebilirsiniz. Siyasi düşünce hesabı yapmadan ve eski defterleri tekrar karıştırmadan "nasıl bir belediye başkanı" istediğinizi yorumlar kısmında kaleme alırsanız bir dahaki yazımızın konusunu da belirlemiş olacağız. Ayrıca tüm Çubuklularla bu düşüncelerinizi paylaşmış olacağınız da unutmayınız.

Haydi bakalım eli kalem tutanlar, söyleyecek sözü olanlar.. Kahve köşelerinde, duvar diplerinde, sokakta, çarşıda ve dahi cami bahçelerinde yaptığınız konuşmaları buraya taşımaya varsanız hodri meydan.

Selamların en güzeli ile…

 

ÖNEMLİ NOT: ADAY ADAYLIĞINI İLAN EDEN  BİR KARDEŞİMİZ  BUGÜN BENİ TELEFON İLE ARAYARAK KENDİSİ  İÇİN ÇUBUKHABER'DE YAPILAN İSİMSİZ VE BELDEN AŞAĞI VURAN OLUMSUZ TENKİTLERİ BENİM YAPTIĞIMA İNANMIŞ OLDUĞUNU SÖYLEDİ. BEN DE "BEN KENDİ İSMİM DIŞINDA HİÇBİR İSİM KULLANMIYORUM" DEDİM.

FAKAT,  ARKADAŞIMIZ HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ AKLINI HIRSININ ÖNÜNE GEÇİRDİĞİNDEN OLACAK İNANAMADI. ZİRA KENDİSİ HERKESTEN ŞÜPHE EDEN BİR  DURUMA GELMİŞ. ALLAH SAĞLIK VERSİN. ASLINDA BELEDİYE BAŞKANI OLUP, AKILSIZ  DİYECEKLERİNE; YERİMİZDE OTURALIM DA AKILLI ADAM DESİNLER DEĞİL Mİ? BU VESİLE İLE  KENDİSİNE BURADAN SON DEFA BİR UYARIDA BULUNMAK İHTİYACI DUYDUM.

"KARDEŞ,  ALLAH YOLUNU AÇIK, UMDUKLARINA NAİL ETSİN. TAMAM MI? İŞİNE BAK. ADAY ADAYLIĞIN DA HAYIRLI OLUR İNŞALLAH. ALLAH HAKKIMIZDA HAYIRLISI NEYSE ONU VERSİN. ŞUNU UNUTMA DÜNYA BİR GÜN O DA BUGÜN....

Hamiş: Bu  yazımız daha sonra kuru üstü az pilav mantığı ile kaleme alınmış olup,  Çubuk Haber editörlerinin dahi haberi bulunmamaktadır. Yazımızda bahsi geçen beyefendiyi de  Çubuklular yakından tanımaktadır. Lafın tamamı da deliye söylenir deyip duruyoruz ya işte öylesine bir yazı.  Peki, bayram değil seyran değil enişteniz sizi niye öper ki? Bilenler yorumlarına devam ederek yazmaya devam etsinler, bilmeyenlere de öğretmiş oluruz. Adaylık mı? Zaman, zemin ve şartlar önemli değil mi?

Bu yazı toplam 1089 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar