Sağlık Köşesi

Sağlık Köşesi

BEL FITIĞI İÇİN REFLEKSOLOJİ EN ETKİLİ YÖNTEM…

 

 

Refleksoloji Merkezinden Uzman Refleksolog Serpil BİHİR, refleksoloji ile Bel fıtığında oluşan çözümleri anlattı. 

refleks(1).jpg

Vücudumuzda yaşadığımız bel ağrıları her zaman fıtık anlamına gelmez. Fakat bu ağrıları takip altına alarak doktor kontrolünde teşhis ve tanı konulduktan sonraki süreçte farklı çözümler bulabilirsiniz.  

Uzman refleksolog Serpil BİHİR, bel fıtığı nasıl meydana gelir? 

Bel fıtığının belirtileri; 

Bilinçsiz ağır kaldırmalar, yanlış hareketler, aşırı kilolar,toplumda çok yaygın olarak gördüğümüz ve sonucunda da bel ağrıları,ani tutulmalar,bitmeyen ağrılar,hareket edememek,eğilip ardından kalkamamak yaşam sürecini etkileyen belirtilerdir.Atak şeklinde olan bu ağrılar doğru tedavi sürecinde iyileştirilebilirken,bu süreçte uzun zaman zarfı sonunda tedavi gören kişilerde etki görmeyip kalıcı hal alabiliyorlar. 

Sayın BİHİR, 

Bel fıtığı olduğumuzu nasıl anlarız? 

Bel fıtığında, bel ağrısı dışında, fıtıklaşan diskte hareket halindeyken sinirlere yaptığı bası sonucunda kalçaya ve bacağa vuran ağrılar mevcuttur. Bacak arkasında ve kalçada kasılmalar yaşanır, bu ağrı şikayetleri ayak ve ayak parmaklarında uyuşmalara kadar ilerleyebilir. Kişi kendisinde bu hissiyatlarla fark edebilir. 

Bizler ise, merkezimize gelen hastalarımızda ayaklardan bakarak ve belirli basılar vererek yaptığımız ön tespitlerde, hastanın tepkisi ve ayaktaki sinir uçlarının bize gösterdiği yollarla ilgili bölgede fıtık, düzleşme, kireçlenme gibi durumlarla fıtık tespiti yapılır. 

Uzman Refleksolog Serpil BİHİR, refleksoloji ile bel fıtığına etki ve uygulama nasıl olmaktadır?  

Bel fıtığı erkeklere nazaran kadınlarda daha sık görülmekle beraber, yaşamı olumsuz yönde etkileyen fiziksel ve ortopedik bir rahatsızlıktır. Refleksoloji ile uzmanların uygulama ve yönlendirmeleriyle iyi sonuçlara ulaşılmaktadır. 

 Refleksolojinin fıtıklarda gerilen ve sıkışan sinirlerin gevşetilmesi ve sıvı dengesini sağlamak için uygulamaya başlanır. Bel fıtığının oluşumunun şikayetlerini en aza indirmek için verilen uyarılar ilk seanların akabinde rahatlama, gevşeme, stresten uzak kalmayla beraber yaşam kalitesini artırarak sonuca ulaşılır. En az 15, en fazla 30 senas süresince fıtıkta oluşan sinir sıkışmaları gevşetiliyor ve ağrılar azaltılıp fıtıklaşan bölge şikayetleri en aza indirilir.. 

Refleksoloji Uzmanı Serpil BİHİR 

 

 

Bu yazı toplam 8750 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.